Ανάλυση: Κάνει λάθη αλλά βραχυκυκλώνει τους αντιπάλους του!

από Γιώργος Γκάτος

Μια στατιστική κατηγορία στην οποία ο ΑΡΗΣ θα ήθελε να έχει χαμηλότερη θέση, είναι αυτή των λαθών.

Οι “Κιτρινόμαυροι” έχουν υποπέσει σε 135 λάθη, στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος κάτι που μεταφράζεται σε 16,8 ανά παιχνίδι.

Αυτός είναι ένας υψηλός αριθμός, αλλά υπάρχουν εξηγήσεις. Πρώτα απ’ όλα είναι η απώλεια του παίκτη που είχε επιλεχθεί για την οργάνωση της ομάδας, αφού ο Τζος Χάγκινς είναι ήδη ένα μήνα μακριά από τα παρκέ.

Παράλληλα, είναι ένα νεανικό ρόστερ το οποίο έχει αυξομειώσεις στην απόδοση του καθώς αρκετοί παίκτες του δεν έχουν μεγάλες παραστάσεις. Νότε με 32 και Τολιόπουλος με 21, είναι οι παίκτες με τα περισσότερα λάθη, αλλά είναι και αυτοί που έχουν τη μπάλα περισσότερη ώρα στα χέρια τους.

 Κάνει λάθη… αλλά οδηγεί και τους αντιπάλους του σε τρικυμία

Την ίδια στιγμή που κάνει λάθη, προκαλεί και τα λάθη των αντιπάλων του. Το Λαύριο, το απόγευμα της Κυριακής, υπέπεσε σε 23 λάθη, ισοφαρίζοντας τη δεύτερη χειρότερη επίδοση της Basket League.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Η άμυνα του ΑΡΗ φαίνεται πως… θολώνει τους αντιπάλους της, καθώς αυτοί έχουν υποπέσει σε 143 λάθη.

Σε μέσους όρους, αυτό μεταφράζεται σε 17,9 λάθη ανά αγώνα. Η πιεστική άμυνα του ΑΡΗ (πρώτος σε κλεψίματα στο πρωτάθλημα) προκαλεί πολλαπλά προβλήματα στην οργάνωση του αντιπάλου.

Κάπως έτσι ισοσταθμίζει τις κατοχές που χάνει από τα λάθη του, αφού η αμυντική τακτική του Γιάννη Καστρίτη… αποδίδει καρπούς!

Προτεινόμενα Άρθρα