Ανάλυση: Ο Γκούντγουιν αντικατέστησε επάξια τον Κέλι

από Γιώργος Γκάτος

Ο Τσέβεζ Γκούντγουιν έφτασε τα 14 παιχνίδια με την φανέλα του ΑΡΗ, όσα δηλαδή μέτρησε με τα “Κιτρινόμαυρα” ο Τζέιμς Κέλι τη περασμένη σεζόν.

Ο δεύτερος, ήταν ο πιο επιδραστικός παίκτης στο παιχνίδι του ΑΡΗ, μαζί με τον Ολιβιέ Χάνλαν. Μερικά πράγματα που έκανε (εντός του παρκέ αποκλειστικά) μνημονεύονται από τον κόσμο των “Κιτρινόμαυρων”.

Ο ΑΡΗΣ το καλοκαίρι αποφάσισε να επιλέξει μια τετράδα ψηλών, με την εμπειρία του Καββαδά, την σκληράδα του Σανόγκο, τα fundamentals του Χόρκλερ και τον Γκούντγουιν ως έναν παίκτη ειδικό στο πάρε-βάλε κάτω από το καλάθι.

Τα όσα ακολούθησαν όμως μάλλον έφεραν τα πάνω κάτω, αφού ο “Βεζ” είναι ο 7ος σε αξιολόγηση, 1ος σε εύστοχα δίποντα, 1ος σε επιθετικά ριμπάουντ και 2ος συνολικά.

Με 12,5 πόντους ανά παιχνίδι και 8,5 ριμπάουντ μέσο όρο, έχει εδραιωθεί ως ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Basket League φέτος, επιβραβεύοντας αγωνιστικά τον Καστρίτη για την επιλογή του.

Οι δύο παίκτες έχουν πια τα ίδια νούμερα, με τη διαφορά ότι ο Τσέβεζ Γκούντγουιν είναι rookie… λαβράκι και με πολύ χαμηλότερο μισθό από του έμπειρου Αμερικανού σέντερ.

Ο Έλληνας τεχνικός πέτυχε… διάνα με την επιλογή του.

Η σύγκριση σε απόλυτους αριθμούς (αριστερά ο Γκούντγουιν, δεξιά ο Κέλι):

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X