Ανανέωσε με Γόντικα το Λαύριο

από AllAboutARIS

Συνεχίζει και την επόμενη σεζόν στο Λαύριο ο Κωστής Γόντικας. Η ομάδα των ανατολικών προαστίων ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον 30χρονο σέντερ για έναν ακόμα χρόνο.
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Λαυρίου Megabolt βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κωστή Γόντικα.
Ο Κωστής Γόντικας είναι γεννημένος στις 15 Μαρτίου 1994, έχει ύψος 2,06 μ. και αγωνίζεται στη θέση του center.
Ο διεθνής center έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, από όπου κι αποφοίτησε, έχοντας 11,4 πόντους, 5,6 ριμπάουντ και 1,2 κοψίματα κατά μέσο όρο σε 102 αγώνες. Το 2016 επέστρεψε στην Ελλάδα και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στον Παναθηναϊκό, όπου και αγωνίστηκε για μία σεζόν.
Την περίοδο 2017-2018 έπαιξε στον Απόλλωνα Πατρών και το πρωτάθλημα της Α2. Επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία την επόμενη χρονιά ως παίκτης του Ηφαίστου Λήμνου και ακολούθησαν θητείες σε Περιστέρι (2019-2020) κι ΑΕΚ (2020-2021).
Τη περίοδο 2021-2022 ήταν μέλος του Ιωνικού Νικαίας και στο μέσο της περιόδου υπέγραψε στην Pitesti της Ρουμανίας. Την περυσινή περίοδο ξεκίνησε στην Καρδίτσα, όμως από τον Δεκέμβριο επέστρεψε στην Αθήνα για μια δεύτερη θητεία στην ΑΕΚ.
Την περασμένη σεζόν ξεκίνησε στη Ρόδο και τον Κολοσσό πριν υπογράψει συμβόλαιο με το Λαύριο Megabolt, με το οποίο σε 8 αγώνες πρωταθλήματος είχε 7,6 πόντους και 3,6 ριμπάουντ σε 18 λεπτά κατά μέσο όρο.
Ο Κωστής Γόντικας ήταν άτυχος με τον τραυματισμό του στον καρπό που δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει τη σεζόν όπως θα ήθελε, όμως επιστρέφει ακόμα πιο δυνατός τη νέα χρονιά κι έτοιμος να στηρίξει τη προσπάθεια του Λαυρίου Megabolt, όπως έκανε μέσα στο 2024. Η οικογένεια του Λαυρίου Megabolt καλωσορίζει και πάλι τον Κωστή και του εύχεται μια καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία.
Γόντικας: “Έχουμε αφήσει κάτι στη μέση, ήθελα να παραμείνω”
Ο Κωστής Γόντικας αμέσως μετά τη συμφωνία για την παραμονή του στο Λαύριο επεσήμανε: “Νομίζω ότι έχουμε αφήσει κάτι στη μέση από την προηγούμενη χρονιά στο Λαύριο.
Ήθελα εξαρχής να παραμείνω στην ομάδα, νιώθω πολύ άνετα από την πρώτη στιγμή που έγινα μέλος της και στόχος μου ήταν να παίξω ξανά εδώ.Πέρασα μια αρκετά δύσκολη περίοδο με τον σοβαρό τραυματισμό μου στο χέρι, αλλά πλέον είμαι πολύ καλά και προετοιμάζομαι για την επόμενη χρονιά.
Είμαι πεπεισμένος ότι θα δημιουργηθεί μια ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα παλεύει όλα τα παιχνίδια και θα έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο κάθε φίλαθλος να βλέπει από την ομάδα του.Δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα λιγότερο από σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο για να δημιουργηθεί ένα σύνολο που θα χαίρονται όλοι να βλέπουν”».

Προτεινόμενα Άρθρα