Αντετοκούνμπο: «Είχα σκεφτεί την αποχώρηση μου από το μπάσκετ, για αυτό και άρχισα τις επενδύσεις»

από AllAboutARIS

Στις αποφάσεις που πήρε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και του εγκλεισμού, καθώς και στις σκέψεις για απόσυρση, αναφέρθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σε συνέντευξη του στους New York Times.
«Τα τελευταία τρία χρόνια πιστεύουν ότι έκανα μεγάλο άλμα στο παρκέ, εγώ νομίζω ότι έκανα 10πλασιο άλμα έξω από το παρκέ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δύο φορές MVP του NBA.
Ξεκίνησε την άνοιξη του 2020, όταν όλα έκλεισαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και ήταν αβέβαιο τι θα γίνει με τις πληρωμές και τα συμβόλαια .Ξεκίνησε,έτσι,να σκέφτεται εναλλακτικούς τρόπους εισοδήματος. «Καθόμασταν σπίτι και σκέφτηκα τώρα τι;» ανέφερε. «Χωρίς το μπάσκετ, τι έχω;» συμπλήρωσε. Κατέβασε, τότε, εφαρμογή για το χρηματιστήριο και άρχισε να επενδύει για πρώτη φορά στη ζωή του.
Λίγο καιρό αργότερα ήρθε και το 5ετες συμβόλαιο ύψους 228 εκατ. δολαρίων με τους Μπακς αλλά ακόμη κι έτσι ένιωθε «μουδιασμένος», σαν κάτι να μην πήγαινε καλά. Είπε στην ομάδα του ότι ήθελε να σταματήσει το μπάσκετ.
Είχε ξανανιώσει έτσι στην πρώτη του χρονιά στις ΗΠΑ, όταν του έλειπε η οικογένειά του και πίεζε τους Μπακς να τους φέρουν στην πόλη του Μιλγουόκι. «Όταν μετακόμισα μετά το draft το 2013, ήμουν σ’ ένα ξενοδοχείο και ένιωθα μόνος για πρώτη φορά στη ζωή μου», εξήγησε ο 28χρονος σταρ των ελαφιών.

Προτεινόμενα Άρθρα