Αποκλείστηκε από το Κύπελλο ο Ηρακλής λόγω… κορωνοϊού

από AllAboutARIS

Η Δόξα Λευκάδας έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε την πρόκριση, άνευ αγώνα, στη 2η αγωνιστική της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας μπάσκετ των ανδρών. Αιτία το γεγονός πως πέντε παίκτες του αντιπάλου της, Ηρακλή, προσβλήθηκαν από κορωνοϊό.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ζήτησε την αναβολή της αναμέτρησης, αλλά καθώς τα κρούσματα παρουσιάστηκαν πρόσφατα, δεν υπήρχε το περιθώριο αναβολής από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ). Έτσι, η Δόξα Λευκάδας πήρε τον αγώνα στα… χαρτιά με 20-0, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της Β΄ φάσης και στη 2η αγωνιστική θα βρει απέναντί της τον νικητή της αναμέτρησης Ηλιούπολη-Τρίκαλα Basket, η οποία είναι προγραμματισμένη για αύριο, Σάββατο (30/9, 17:15).

Στη σχετική ανακοίνωση του Ηρακλή αναφέρεται:

«Έχοντας πέντε κρούσματα του ιού COVID-19 σε αθλητές μας και σειρά άλλων (και στελεχών του team) με συμπτώματα σχετικά, δεν είναι δυνατό να αγωνιστούμε στον αγώνα Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών με τη Δόξα Λευκάδας, αύριο Σάββατο, ο οποίος και θα κατακυρωθεί στους γηπεδούχους. Σεβόμενοι την υγεία όλων στον Σύλλογο και φυσικά τη δημόσια υγεία δε θα ρισκάρουμε περαιτέρω διασπορά. Οι αθλητές δεν προπονούνται και παρακολουθούνται από το ιατρικό team».

Προτεινόμενα Άρθρα