«Αποστολή εξετελέσθη» για τον ΑΡΗ, με άμυνα για σεμινάριο εύκολα τον Απόλλωνα

από Σταμάτης Μουρελής

Με άμυνα που «στραγγάλισε» τον Απόλλωνα, ο ΑΡΗΣ κατάφερε να πάρει αυτό που ήθελε, που ήταν η νίκη, με 70-56.

Οι «κίτρινοι» εμφάνισαν ένα εξαιρετικό αμυντικό πρόσωπο σε όλη την διάρκεια του αγώνα, κάτι που τους βοήθησε να κρατήσουν μία διαφορά ασφαλείας ακόμα και στα διαστήματα όπου επιθετικά αντιμετώπισε πρόβλημα.

Οι Κέλι (18 πόντοι, 10 ριμπάουντ), Χάνλαν (18 πόντοι) και Ουίλιαμς(12 πόντοι, 8 ριμπάουντ) ήταν αυτοί που μπαίνουν στην λίστα των κορυφαίων του ΑΡΗ, μιας και πρόσφεραν σημαντικές λύσεις στην επίθεση, ενώ αμυντικά όσοι αγωνίστηκαν πρόσφεραν ότι μπορούσαν, είτε στην περιφέρεια είτε μέσα στη ρακέτα.

Ο Απόλλων αιφνιδίασε τον ΑΡΗ και προηγήθηκε με 2-6 αλλά η αντίδραση των παικτών του Καστρίτη ήταν άμεση. Με «όπλο» το τρίποντο οι «κίτρινοι» κατάφεραν να κάνουν ένα σερί 9-0 και να προηγηθούν με 11-6, ενώ λίγο αργότερα η διαφορά πήγε στους 7 πόντους (15-8) με τον ΑΡΗ να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν την υπέρ τους διαφορά ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (19-15), ενώ με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ένα σερί 5-0 έστειλε την διαφορά στους 9 πόντους (24-15).

Ο Απόλλων βρήκε πόντους από τον ΜακΛιν ώστε να μειώσει σε 26-24, με τον ΑΡΗ να έχει πρόβλημα στην επίθεση. Βέβαια μέχρι το 15ο λεπτό οι παίκτες του Καστρίτη δεν είχαν… καταφέρει αν σουτάρουν μία βολή, χαρακτηριστικό της διαιτησίας.

Ο ΑΡΗΣ κατάφερε να αντιδράσει και πάλι προς το τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν με ένα σερί 7-0 κατάφερε να στείλει την διαφορά στους 9 πόντους (39-30), ένα σημαντικό πλεονέκτημα για να πάει στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες του Καστρίτη μπήκαν με διάθεση για άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο και αυτό τους βοήθησε να κρατήσουν τους αντιπάλους τους μόλις στους δύο πόντους στα πρώτα τέσσερα λεπτά, στέλνοντας την διαφορά στους 14 πόντους (46-32) με τους Πατρινούς να προσπαθούν να μειώσουν. Αλλά οι «κίτρινοι» δεν ήταν διατεθειμένοι να τους αφήσουν να πλησιάσουν και χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα, έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +10 (56-46).

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ παρέμεινε… πιστός στην αμυντική του συμπεριφορά, κρατώντας τον Απόλλωνα μόλις στους 2 πόντους μετά τα πρώτα πέντε λεπτά. Επιθετικά οι «κίτρινοι» είχαν μεν πρόβλημα αλλά κατάφεραν να στείλουν την διαφορά στους 14 πόντους (62-48). Ο Χάνλαν έδωσε την… χαριστική βολή όταν με τρίποντο έκανε το 67-54 με, 1΄και 37΄΄ να απομένει για το τέλος του αγώνα. Οι Πατρινοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν και ο ΑΡΗΣ έφτασε στην νίκη με 70-56.

Τα δεκάλεπτα: 19-15, 39-30, 56-46,

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X