ΑΡΗΣ: Πώς διαμορφώνεται το ρόστερ μετά την εξάδα “ξένων”

από Γιώργος Γκάτος

Οι “Κιτρινόμαυροι” έδωσαν μεγάλη μάχη και κατάφεραν να άρουν την τιμωρία της FIBA, προκειμένου να δημιουργήσουν ένα ρόστερ χωρίς περιορισμούς πέρα από το σφιχτό μπάτζετ.

Κάπως έτσι, έχει σχηματιστεί ένα ρόστερ με πολύ χαμηλό μέσο όρο ηλικίας για τα μπασκετικά δεδομένα.

Μετά την απόκτηση του Μάικλ Φίνκε, ο ΑΡΗΣ έκλεισε προσωρινά το ρόστερ του και δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα η απόκτηση άλλου καλαθοσφαιριστή.

Προσωρινά, γιατί ο Μάικλ Φίνκε υπέγραψε μηνιαίο συμβόλαιο (με οψιόν επέκτασης σε όλη τη σεζόν) και οι “Κιτρινόμαυροι” θα έχουν το βλέμμα τους στα training camp του NBA, προκειμένου να αποκτήσουν Αμερικανό σέντερ αν δεν αποφασίσουν να επεκτείνουν το συμβόλαιο του Φίνκε.

Έτσι, το ρόστερ της νέας σεζόν διαμορφώνεται ως εξής:

Point Guards: Άντονι Κάουαν Jr, Στέλιος Πουλιανίτης

Shooting Guards/Shooting Forwards: Ολιβιέρ Χάνλαν, Όμηρος Νετζήπογλου, Έρικ Λόκετ, Σταύρος Σχίζας, Γιάννης Σιδηροηλίας

Power Forwards: Ζίριους Γουίλιαμς, Σακούρ Τζουίστον, Κυριάκος Πετανίδης

Centers: Μάικλ Φίνκε, Θωμάς Κώττας.

Σε ό,τι αφορά τις θέσεις των ψηλών, είναι πάρα πολύ πιθανή η χρησιμοποίηση του Φίνκε στο “4” και του Τζουίστον στο “5”. Οι δύο forward έχουν την δυνατότητα να εναλλάσσουν αυτές τις δύο θέσεις, κάτι που θα δούμε αρκετά στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν.

Στα σχήματα με Γουίλιαμς και Φίνκε, ο ΑΡΗΣ θα έχει αξιόπιστο μακρινό σουτ και από τους δύο ψηλούς του, κάτι που αρέσει στον Γιάννη Καστρίτη.

Όλο αυτό το διάστημα, στις προπονήσεις της ομάδας συμμετέχουν και οι νεαροί Λαμπρόπουλος, Καραγιάννης, Γερόκωστας και Χαβαλές.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X