ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ… ανατροπή στην Ποντγκόριτσα

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea έκανε μία… ανατροπάρα μέσα στην Ποντκγόριτσα αφού επέστρεψε από το -16 και πήρε την νίκη επί της Μπουντούτσνοστ με 65-63.

Ο ΑΡΗΣ Midea παρουσίασε δύο πρόσωπα. Ένα κακό στο πρώτο μέρος, κυρίως στην πρώτη περίοδο όπου ήταν μία… ταχύτητα πίσω από την Μπουντούτσνοστ που επέβαλλε τον γρήγορο ρυθμό της. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διαφορά να φτάσει στους 16 πόντους για τους γηπεδούχους. Ο Καστρίτης δοκίμασε διαφορετικά σχήματα στην άμυνα, μέχρι να βρει το κατάλληλο με την είσοδο του Φίλλιου που έδωσε ενέργεια. Επιθετικά η μπάλα πήγε στον Μπάνκστον ο οποίος έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο, δίνοντας σημαντικές λύσεις.
Στο δεύτερο μέρος ο Ντε Σόουζα έκανε «θραύση» με τα επιθετικά ριμπάουντ και τα καλάθια του, ώστε να δώσει επιθετικες ανάσες την ίδια ώρα που με άμυνες ζώνης ο ΑΡΗΣ Midea έκλεισε τους διαδρόμους στον Μακουντού και τους υπόλοιπους.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο ΑΡΗΣ Midea απλά κυριάρχησε με κορυφαίο τον Κατσίβελη ο οποίος οργάνωσε την επίθεση την ίδια ώρα που στην άμυνα δεν περνούσε… κουνούπι. Σανόγκο, Ντε Σόουζα και Χάρελ είχαν τον έλεγχο της ρακέτας, Μποχωρίδης και Γκάλινατ πίεσαν στην περιφέρεια.
Κορυφαίος ο Κατσίβελης, από δίπλα του Μποχωρίδης, Σανόγκο, Ντε Σόουζα, Χάρελ, Μπανκστον και Γκάλινατ. Θετικότατος και πάλι ο Φίλλιος.
Ο Τολιόπουλος δεν ήταν έτοιμος, χρεώθηκε με φάουλ, ενώ εκτός ήταν ο Καρ.

Ο ΑΡΗΣ δεν μπόρεσε να κοντράρει την ενέργεια που έβγαλε η Μπουντούτσνοστ στο πρώτο δεκάλεπτο και σε συνδυασμό με την αστοχία του στην επίθεησ, βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ. Οι γηπεδούχοι βρήκαν τον γρήγορο ρυθμό τους και έκλεισαξν το πρώτο δεκάλεπτο σρο +9 (20-11). Το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ήταν εξίσου κακό, με τους «κίτρινους» να μην μπορούν να λειτουργήσουν σε άμυνα και επίθεση κάτι πυο έδωσε το δικαίωμα στην Μπουντούτσνοστ να προηγηθεί με 16 πόντους (29-13). Η ενεργοποίηση του Μπάνκστον επιθετικά και η είσοδος του Φίλλιου στο αμυντικό κομμάτι, άλλαξαν την εικόνα του ΑΡΗ ο οποίος έκανε το δικό του σερί με αποτέλεσμα να μειώσει μέχρι και στους πέντε πόντους (37-32), με το πρώτο ημίχρονο να τελειώνει στο 39-34.
Στην τρίτη περίοδο η Μπουντούτσνοστ και πάλι με «όπλο» την ενέργεια και την ταχύτητα της προσπάθησε να κάνει ότι και στην πρώτη. Ο ΑΡΗΣ Midea όπως δεν την άφησε να το πράξει, αντίθετα πίεσε για να μειώσει την διαφορά η οποία έμεινε στα ίδια ακριβώς επίπεδα γιατί πολύ απλά τα λάθη των διαιτητών ευνόησαν τους γηπεδούχους.
Το τελευταίο δεκάλεπτο βρήκε την Μπουντούτσνοστ να εκμεταλλεύεται δύο νέα λανθασμένα σφυρίγματα ή μη σφυρίγματα των διαιτητών, ώστε να προηγηθεί με 60-51 στο 33ο λεπτό. Και κάπου εκεί ξεκίνησε η αντεπίθεση του ΑΡΗ Midea. Ο Καστρίτης επέλεξε μία άμυνα ζώνης, ώστε να «θωρακίσει» μεν την ρακέτα του αλλά με υψηλή πίεση έκλεισε και τους διαδρόμους, «εξαφανίζοντας» τον Μακουντού. Η Μπουντούτσνοστ δεν μπορούσε να απειλήσει από το τρίποντο, στην ρακέτα είχε θέμα και δεν μπορούσε να σκοράρει. Με τον Κατσίβελη να οργανώσει επιθετικά τον ΑΡΗ Midea, οι «κίτρινοι» έκαναν ένα σερί 12-0 και βρέθηκαν στο +3 (60-63), 2 λεπτά και 45 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του αγώνα.
Οι παίκτες του Καστρίτη συνέχισαν να βγάζουν εκπληκτικές άμυνες, ενώ στην επίθεση πήγαν για το φάουλ και το κέρδισαν ώστε να πάνε στις βολές. Η τελευταία επίθεση ήταν των γηπεδούχων με τον Μποχωρίδη να παίξει εκπληκτική άμυνα στον Ράιτ ο οποίος αστόχησε και η μπάλα κατέληξε στον Κατσίβελη που κέρδισε το φάουλ με το σκορ στο 63-64 και 2΄΄ πριν το φινάλε. Ο Έλληνας άσος έβαλε την πρώτη, αστόχησε επίτηδες στην δεύτερη για να… τρέξει ο χρόνος κάτι που έγινε για το τελικό 63-65.
Τα δεκάλεπτα: 20-11, 39-34, 56-51, 63-65.
Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα