Βίρτους – Ερυθρός Αστέρας 85-79: Οι Ιταλοί αγχώθηκαν αλλά πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη στην EuroLeague

από AllAboutARIS

Η Βίρτους Μπολόνια λύγισε τον Ερυθρό Αστέρα με 85-79 και πανηγύρισε την τρίτη της νίκη σε τέσσερα παιχνίδια στην EuroLeague. Τρίτη ήττα για τους ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου.

Οι Ιταλοί είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ωστόσο οι Σέρβοι επέστρεψαν στην τελευταία περίοδο, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Το τρίποντο του τρομερού Νέιπιερ 39 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε έστειλε την ομάδα του Ιβάνοβιτς σε απόσταση ενός σουτ, ωστόσο η Βίρτους είχε την απαραίτητη ψυχραιμία να φτάσει στη νίκη.

Στην επόμενη αγωνιστική της διοργάνωσης, η Βίρτους κοντράρεται στην Γαλλία με την Βιλερμπάν (27/10, 21:00), ενώ ο Ερυθρός Αστέρας έχει μπροστά του το ντέρμπι του Βελιγραδίου κόντρα στην Παρτίζαν (26/10, 19:30).

Ο αγώνας
Η Βίρτους Μπολόνια κυριάρχησε από το ξεκίνημα του παιχνιδιού απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα. Το επιμέρους 26-15 του πρώτου δεκαλέπτου αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα, παίρνοντας από νωρίς διψήφια διαφορά. Οι ερυθρόλευκοι του Βελιγραδίου επιχείρησαν να ροκανίσουν τη διαφορά με ένα σερί 7-0 στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο η ομάδα του Μπάνκι ανέβασε και πάλι στροφές ανακτώντας το προβάδισμά της. Σκορ ημιχρόνου το 44-33, με την Βίρτους να πηγαίνει στα αποδυτήρια στο +11.

Ο Ερυθρός Αστέρας έδειξε σημάδια ανάκαμψης στο τρίτο δεκάλεπτο και με μπροστάρη τον Σαμπάζ Νέιπιερ έριξε την διαφορά στους επτά πόντους στη λήξη της περιόδου (62-55), διατηρώντας την ευκαιρία να διεκδικήσει τις πιθανότητές στην τελευταία περίοδο. Το παιχνίδι έγινε αμφίρροπο στο φινάλε, με τους ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου να μην παραδίνονται εύκολα. Ο Νέιπιερ με τρίποντο έστειλε το ματς σε απόσταση ενός σουτ (80-77) 39″ πριν το φινάλε, ωστόσο η Βίρτους είχε το καθαρό μυαλό και πήρε τη νίκη με 85-79.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Κάρλος Περούγκα, Ιγκόρ Ντραγκόγιεβιτς, Χιούγκους Θέπενιερ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-15, 44-33, 62-55, 85-79

 

Προτεινόμενα Άρθρα