Βασίλη, ξέρω τι έκανες πριν από δύο καλοκαίρια

από Γιώργος Γκάτος

Η απόφαση του Βασίλη Τολιόπουλου το καλοκαίρι του 2022 να δεχθεί την πρόταση του ΑΡΗ, δεν προμήνυε τα όσα θα ζούσε τη φετινή σεζόν με τους “Κιτρινόμαυρους” και την Εθνική.

Μετά από μια δύσκολη σεζόν με τον ΠΑΟΚ, όπου σίγουρα δεν έμεινε ικανοποιημένος ούτε από την συνεργασία, ούτε από τον εαυτό του, αποφάσισε να κάνει το βήμα πίσω και να δεχθεί ένα συμβόλαιο πολύ χαμηλότερο από την αξία του.

Οι ούτε 30 χιλιάδες ευρώ για έναν 26χρονο Έλληνα αθλητή, για τον ΑΡΗ ήταν μικρή επένδυση, αλλά ίσως και η πιο έξυπνη που έχει κάνει στον ελληνικό κορμό.

Και αυτό γιατί άπαντες δούλεψαν, με πρώτο τον νυν αρχηγό του ΑΡΗ Midea. Στα 26 του τότε, άρχισε να προσθέτει στοιχεία στο παιχνίδι του, τα οποία δεν είχε νωρίτερα. Γνωστός για τις επιθετικές του αρετές, αλλά αναζητούσε τη συνέπεια.

Η πρώτη του χρονιά ήταν και αυτή πετυχημένη, αλλά με τον ΑΡΗ να αποκλείεται πρόωρα στα τέλη του Απρίλη του 2023, έψαξε συμβόλαιο στη Β’ Γαλλίας και την Μπουλαζάκ προκειμένου να αποκομίσει έξτρα χρήματα.

Το περσινό καλοκαίρι τον βρήκε με την επιθυμία της ομάδας να του ανανεώσει το συμβόλαιο και μάλιστα σχεδόν να το διπλασιάσει. Και πάλι ήταν το πιο Value For Money συμβόλαιο Έλληνα αθλητή, όπως αποδείχθηκε. Στο τέλος της σεζόν ανακηρύχθηκε ο πιο βελτιωμένος παίκτης της σεζόν στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ τα όσα έκανε σε Ελλάδα και Eurocup, είτε σκοράροντας, είτε μοιράζοντας ασίστ, τον έστειλαν στην Εθνική και με ρόλο.

Οι εμφανίσεις που έκανε στο Προολυμπιακό τουρνουά με τη φανέλα με το Εθνόσημο ήταν εξαιρετικές και έχει μπροστά του το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας.

Στις 6 Ιουλίου του 2022 ανακοινώθηκε από τον ΑΡΗ με ένα χαμηλό συμβόλαιο το οποίο το πολλαπλασίασε μέσα στους επόμενους 24 μήνες, έγινε ηγέτης της ομάδας και συνεχίζει το όνειρο του και με την Γαλανόλευκη. Ένα… success story, μέσα από σκληρή δουλειά και θέληση να κάνει το μεγάλο restart!

Προτεινόμενα Άρθρα