Γερμανία – Σλοβενία 100-71: Με «100άρα» και σούπερ Σρέντερ κατέκτησε την 1η θέση

από AllAboutARIS

Ο Λούκα Ντόντσιτς ξεκίνησε αρκετά… ορεξάτος το παιχνίδι στην «Okinawa Arena» και ήταν εκείνος που έφερε την Σλοβενία σε θέση ισχύος «χτίζοντας» σταδιακά διαφορά στο σκορ. Στο πρώτο δεκάλεπτο είχε δώσει διαφορά 14 πόντων στην ομάδα του και έδειχνε ότι είχε πάρει ολοκληρωτικά το μομέντουμ της αναμέτρησης. Η Γερμανία ήταν πολύ άστοχη έξω από τα 6.75 μέτρα έχοντας μετρήσει μόλις 2/10 τρίποντα. Και ενώ ο Ντένις Σρούντερ δεν είχε ξεκινήσει και με τον… καλύτερο τρόπο την αναμέτρηση.

Όμως στη συνέχεια οι Γερμανοί γύρισαν ολοκληρωτικά το «τσιπάκι» τους και ουσιαστικά αιφνιδίασαν τους Σλοβένους οι οποίοι είχαν… επαναπαυτεί με την διαφορά της πρώτης περιόδου. Με αντεπίθεση διαρκείας στηριζόμενοι στην εξαιρετική τους άμυνα, όχι μόνο γύρισαν το παιχνίδι αλλά έφτασαν να προηγούνται και με +4 πόντους (38-34) με τη λήξη του ημιχρόνου. Συγκεκριμένα είχαν πραγματοποιήσει επιμέρους 27-9 έχοντας περιορίσει τον Λούκα Ντόντσιτς και την παρέα του σε… μονοψήφιο αριθμό στην επιθετική τους παραγωγή.

Και να ‘ταν μόνο αυτό για τη Γερμανία; Η ομάδα του Γκόρντον Χέρμπερτ συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στην 3η περίοδο με αποτέλεσμα να φτάσει να προηγείται με +19 πόντους (61-42) στο 27’! Σρούντερ, Τάις και Μπόνγκα είχαν στήσει το δικό τους πάρτι και μόνο όταν «χαλάρωσαν» έδωσαν την ευκαιρία στη Σλοβενία να «ροκανίσει» κάπως την διαφορά χάρη στην επιθετική αφύπνιση του Ντόντσιτς. Όμως και πάλι. H Γερμανία ήταν ασταμάτητη!

Με τον Ντένις Σρούντερ σε μεγάλα κέφια, τα «πάντσερ» εκτόξευσαν την διαφορά και στο +24 στο δεύτερο ημίχρονο, όπου πέτυχαν στο σύνολο 62 πόντους! Δείγμα και της εικόνας του αγώνα στο παρκέ!

Τα δεκάλεπτα: 11-25, 38-34, 68-52, 100-71.

Προτεινόμενα Άρθρα