Γκάλης: «Ο Έλληνας μπορεί να διαπρέψει σε κάθε άθλημα»

από AllAboutARIS

Ο τεράστιος Νίκος Γκάλης παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επιτυχία της κόρης του, που ως μέλος της εθνικής ομάδας τσιρλίντινγκ κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο τζαζ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που φιλοξενήθηκε στο ΟΑΚΑ, ενώ επίσης αναφέρθηκε και στην εθνική ομάδα μπάσκετ και στη νέα «σελίδα», εκτιμώντας ότι η επιλογή του Δημήτρη Ιτούδη είναι καλή και εξέφρασε την σιγουριά, ότι αυτή η εθνική ομάδα θα φτάσει πολύ ψηλά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Γκάλη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

ΕΡ: Κύριε Γκάλη, τελικά η ζωή κάνει… κύκλους. Εσείς είχατε κάνει με τις επιτυχίες σας όλη την Ελλάδα να κλαίει και τώρα με την επιτυχία της εθνικής ομάδας τσιρλίντινγκ και κυρίως της κόρης σας, είστε εσείς που κλαίτε από χαρά…
«Τι να πω ειλικρινά; Είμαι πολύ υπερήφανος ως πατέρας που η κόρη μου και φυσικά όλη η ομάδα, μπόρεσε να ζήσει αυτά που έζησα εγώ ως αθλητής. Αυτά τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές που θα θυμούνται για πάντα. Συγχαρητήρια στα παιδιά, είμαι υπερήφανος».

ΕΡ: Σας είδαμε να πανηγυρίζετε έντονα στο τέλος. Πάνω στα επίσημα θεωρεία με την ελληνική σημαία στα χέρια. Περιγράφονται τα συναισθήματα, όταν βλέπεις το παιδί σου να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια Ευρώπης;
«Συγκινούμαι πιο πολύ με την επιτυχία των παιδιών, παρά όταν κατακτούσα εγώ το τρόπαιο. Είναι στιγμές που δεν θα ξεχάσουν ποτέ και δεν πρέπει. Ειλικρινά, πιστεύω ότι ο Ελληνας μπορεί να διαπρέψει σε κάθε άθλημα. Ο Ελληνας έχει ταλέντο και μπορεί να φέρνει μετάλλια και να κάνει την χώρα υπερήφανη».

ΕΡ: Τι σας άγχωνε περισσότερο; Οταν αγωνιζόσασταν σε έναν τελικό ή η αναμονή για να μάθετε το αποτέλεσμα της κόρης σας;
«Πιο πολύ αυτό. Να περιμένω να μάθω το αποτέλεσμα. Εγώ πίστευα στα χέρια μου κι ήλεγχα την μπάλα. Εδώ δεν εξαρτιόταν από εμένα το αποτέλεσμα! Μπράβο στα παιδιά τα πήγαν καταπληκτικά».

ΕΡ: Ποια είναι η εντύπωση που αποκομίσατε από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τσιρλίντινγκ; 
«Ηταν μία πολύ ωραία διοργάνωση. Το τσιρλίντινγκ είναι ένα ανερχόμενο άθλημα. Πιστεύω ότι έχει πολλά να δώσει. Είναι ένα πολύ… χαρούμενο άθλημα και πιστεύω ότι εάν του δώσουν λίγη προσοχή παραπάνω, θα έλθουν περισσότερες και μεγαλύτερες επιτυχίες».

ΕΡ: Ο αθλητισμός, είναι μία διέξοδος για τα νέα παιδιά;
«Τα παιδιά πρέπει να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και σε οποιοδήποτε άθλημα. Αυτό είναι νόμος για εμένα. Τα παιδιά στον αθλητισμό, είναι υγιή και μαθαίνουν στο ομαδικό πνεύμα. Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα».

ΕΡ: Στο γήπεδο ο κόσμος σας αποθέωσε. Φώναξε το όνομά σας, φωτογραφήθηκε μαζί σας. Έχουν περάσει τόσα χρόνια, αλλά φαίνεται η αγάπη είναι παντοτινή…
«Τα συναισθήματα ξέρεις πώς είναι. Ο κόσμος δεν ξεχνάει τι ζήσαμε εκείνες τις στιγμές όπου πανηγύριζε όλη η Ελλάδα. Ο κόσμος αγαπάει τον αθλητισμό, όποιο άθλημα κι εάν είναι και είδαμε και στο τσιρλίντιγκ ότι στηρίζει τους αθλητές».

ΕΡ: Η εθνική ομάδα, άρχισε εντυπωσιακά στο ντεμπούτο του Δημήτρη Ιτούδη. Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα εποχή;
«Θέλω να πιστεύω ότι η Ελλάδα αγαπάει το μπάσκετ και είναι στο… πετσί του Έλληνα. Πιστεύω θα πάει καλά η εθνική ομάδα. Ο Ιτούδης ήταν καλή επιλογή για την εθνική ομάδα. Είναι σοβαρό άτομο, τον γνωρίζω και είναι και καλός προπονητής. Τους εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να πάνε καλά».

ΕΡ: Μπορεί αυτή η εθνική ομάδα, να επιστρέψει στις επιτυχίες και να ζήσουμε ανάλογες στιγμές με τις δικές σας;
«Σε ένα ευρωπαϊκό ή παγκόσμιο πρωτάθλημα, χρειάζεται και τύχη. Βέβαια προετοιμάζεσαι όσο το δυνατόν καλύτερα. Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα τα πάει καλά. Σίγουρα θα δώσει και ο Γιάννης (σ.σ. Αντετοκούνμπο) ώθηση στην ομάδα. Εάν τα παιδιά παλέψουν και αγωνισθούν σκληρά δεν έχουν να φοβηθούν τίποτε».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X