Γκάλινατ: Το δέλεαρ της Ευρώπης και το σκοράρισμα

από Γιώργος Γκάτος

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ είναι ο παίκτης που συμπλήρωσε το παζλ των “Κιτρινόμαυρων”, όντας η τελευταία μεταγραφική κίνηση της ομάδας του Γιάννη Καστρίτη.

Ο 27χρονος γκαρντ έχει κατά κύριο λόγο επιθετικά ένστικτα και αυτά τον οδηγούν στη καριέρα του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο ΑΡΗΣ ασχολήθηκε με τη περίπτωση του, η οποία τον απασχόλησε για περίπου δύο εβδομάδες

Μετά την Τζιανγκσού το καλοκαίρι στη Κίνα, ο Ρομπέρτο Γκάλινατ αναζήτησε συμβόλαιο με ιδιαίτερα υψηλές αποδοχές στο ίδιο πρωτάθλημα. Κάτι τέτοιο δεν ήρθε και άνοιξε η πόρτα της Ευρώπης. Ο ΑΡΗΣ τον προσέγγισε, του προσέφερε το συμβόλαιο το οποίο είχε στο μυαλό του και τον έντυσε στα “Κιτρινόμαυρα”.

Το δέλεαρ για τον Αμερικανό ήταν η συμμετοχή του Αυτοκράτορα στο Eurocup, καθώς απέρριψε πρόταση από την Ιταλία άνω των 170 χιλιάδων ετησίως.

Στα θετικά, εκτός από τον τρόπο παιχνιδιού του, μέτρησε και η εμπειρία του από την Ελλάδα που δε θα απαιτήσει επιπλέον χρόνο προσαρμογής. Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ αποκτήθηκε με τη λογική της πολύπλευρης απειλής του αντιπάλου, καθώς εκτός από τα μακρινά σουτ, δεν είναι λίγες οι φορές που θα επιχειρήσει να ψάξει την επαφή και να σκοράρει κοντά στο καλάθι.

Προτεινόμενα Άρθρα