Γκασόλ: «Η άμυνα στο ΝΒΑ έχει εξαφανιστεί»

από AllAboutARIS

Έντονη κριτική για το πως έχει αλλάξει ο τρόπος παιχνιδιού στο ΝΒΑ άσκησε μέσω δηλώσεών του ο Ισπανός μπασκετικός θρύλος.
Ο Πάου Γκασόλ, ο οποίος είδε τη φανέλα των Λέικερς με το νούμερο 16 να αποσύρεται προς τιμήν του πριν μερικές ημέρες, μίλησε για τις μεγάλες αλλαγές στο ΝΒΑ εκφράζοντας την αντίθεσή του με αυτές.

«Τα υψηλά σκορ, το δυναμικό παιχνίδι, τα σουτ τριών πόντων προωθούνται ευρέως τώρα. Αυτό είναι που ανταμείβεται τώρα. Ακόμη και οι σχολιαστές του NBA, που έχουν παίξει στο πρωτάθλημα, λένε ότι η άμυνα έχει εξαφανιστεί. Δεν έχει σημασία πια», είπε ο Γκασόλ στο Movistar NBA.

Και συνέχισε: «Είναι απλά ποιος σκοράρει περισσότερο τώρα. Δεν μου αρέσει που χάνεται η ουσία του παιχνιδιού, που είναι να παίζεις ομαδικά, να κυκλοφορείς την μπάλα, να δημιουργείς μια ισορροπία εντός και εκτός ρακέτας και παίζοντας με λίγο περισσότερη τακτική.

Στα δικά μου χρόνια, αν σούταρες στα πρώτα 8 δευτερόλεπτα κατοχής ή εκτελούσες ένα τρίποντο σε αντεπίθεση χωρίς δυνατότητα επιθετικού ριμπάουντ, θα σε έστελναν στον πάγκο για να το… σκεφτείς λίγο».

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X