Γκασόλ: «Πυλώνας της Ισπανίας ο Σκαριόλο, φαβορί για το Μουντομπάσκετ οι ΗΠΑ»

από AllAboutARIS

Ο Πάου Γκασόλ μίλησε στη FIBA για το Παγκόσμιο Κύπελλο μπάσκετ που θα διεξαχθεί από τις 25 Αυγούστου μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου στα γήπεδα της Ιαπωνίας, Ινδονησίας και Φιλιππίνων.
Ο θρυλικός σέντερ της εθνικής Ισπανίας, αναφέρθηκε στην κλήρωση της χώρας του, εκεί όπου στην πρώτη φάση θα αντιμετωπίσει την Βραζιλία, το Ιράν και την Ακτή Ελεφαντοστού, ενώ, στάθηκε και στην παρουσία του Σέρτζιο Σκαριόλο στον πάγκο της ομάδας. Παράλληλα, στάθηκε και στο φαβορί της διοργάνωσης, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πάου Γκασόλ:
«Θεωρώ ότι ήταν μια καλή κλήρωση για την Ισπανία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος. Σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο να παλέψεις, να είσαι έτοιμος από την αρχή μέχρι το τέλος, να περάσεις από δύσκολες ομάδες. Είμαι ενθουσιασμένος με το πώς παίζει η ομάδα μας, λόγω της ταυτότητάς της. Ανεξάρτητα από το ποιος παίζει, έχουμε τον Σέρχιο Σκαριόλο, ο οποίος συνεχίζει να είναι ένας ισχυρός πυλώνας της εθνικής.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι πάντα το φαβορί σε κάθε διοργάνωση που συμμετέχει λόγω του ταλέντου που έχουν. Ωστόσο, η ιστορία μας έχει δείξει πως και άλλες ταλαντούχες ομάδες αν παίξουν σωστά και ομαδικά μπορούν να ξεπεράσουν τις ΗΠΑ και να στεφθούν παγκόσμιοι πρωταθλητές. Είμαι ενθουσιασμένος και σίγουρος πως θα δούμε ένα συναρπαστικό, αλλά και ιστορικό Μουντομπάσκετ».

Προτεινόμενα Άρθρα