Γουίλιαμς: «Τα μικρά πράγματα, οι λεπτομέρειες και η… χημεία»

από AllAboutARIS

Στην εκπομπή «Pressing» του Libero 107,4 μίλησε ένας εκ των πρωταγωνιστών της μεγάλης νίκης ΑΡΗ επί του Ηρακλή, ο Ζίριους Γουίλιαμς. Ο Αμερικανός φόργουορντ αναφέρθηκε στο χθεσινό παιχνίδι, τη δική του προσαρμογή στην ομάδα, αλλά και τη μέχρι στιγμής πορεία των Κιτρινόμαυρων.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το τι απόλαυσε περισσότερο, τη νίκη ή την ατμόσφαιρα: «Και τα δύο. Σίγουρα η ατμόσφαιρα μας βοήθησε να πάρουμε τη νίκη. Ο Ηρακλής είναι καλή ομάδα και χθες χρειαζόμασταν οπωσδήποτε τη βοήθεια του κόσμου».

Για το ότι ο ΑΡΗΣ κερδίζει τα «δύσκολα» παιχνίδια κι όχι τα θεωρητικά εύκολα: «Ειλικρινά, όλες οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε φέτος, ήταν καλές. Ανεξάρτητα τι λέει το χαρτί. Εμείς πηγαίνουμε ως αουτσάιντερ σε κάθε παιχνίδι. Έχουμε διαφορετική προσέγγιση και δίνουμε έμφαση στα μικρά πράγματα, στις λεπτομέρειες που κρίνουν έναν αγώνα».

Για τις πολλές απουσίες: «Από την αρχή της σεζόν σε κάθε ματς έχουμε κάποιο πρόβλημα. Αλλά παλεύουμε και προσπαθούμε. Μας έλειπαν σημαντικά κομμάτια χθες, αλλά ήταν εκεί και μας εμψύχωναν. Τώρα έχουμε τη διακοπή, ευκαιρία να ξεκουραστούμε, να ηρεμήσουμε και να ετοιμαστούμε για τη συνέχεια».

Για την έλλειψη σταθερότητας : «Είναι νωρίς στη σεζόν ακόμη. Θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα και θέματα χημείας. Όσο περνάει ο καιρός θα το βρούμε. Ένα παιχνίδι δεν θα πηγαίνει πάντα τέλεια. Παίζουμε με καλές ομάδες, που κι αυτές έχουν τα δικά τους σκαμπανεβάσματα».

Για ένα καλάθι και φάουλ που θα ήταν το highlight αν δεν έβαζε το τρίποντο ο Καουάν: «Όλοι κάναμε την προσπάθειά μας κι όλοι προσφέραμε για να έρθει η νίκη».

Για το ότι δεν έχει δείξει ακόμη σταθερότητα στα σουτ: «Είναι η πρώτη μου φορά σε αυτή τη Λίγκα. Είναι πολύ δυνατή, θα πρέπει να προσαρμοστώ. Δεν κοιτάω μόνο να σουτάρω, αλλά και σε άλλα στοιχεία του παιχνιδιού. Να παίζω άμυνα, να παίρνω ριμπάουντ. Θα έρθουν και τα σουτ».

Για το ότι έχει πολύ χρόνο συμμετοχής και είναι σημαντικό κομμάτι για το rotation: «Στον προπονητή αρέσει η άμυνα. Αν κάνεις αυτά τα πράγματα θα παίζεις περισσότερο. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Το σημαντικό είναι να είσαι προετοιμασμένος».

Για το τι θα κάνει το διάστημα της διακοπής: «Θα συνεχίσω τη δουλειά, θα πηγαίνω και γυμναστήριο και σίγουρα θα χαλαρώσω για να ετοιμαστώ για τη συνέχεια. Μου αρέσει η πόλη, μου αρέσει ο κόσμος και η ομάδα. Η πόλη είναι ακριβώς το αντίθετο από τη γενέτειρά μου, το Οχάιο. Μίλησα με τους γονείς μου και μου είπαν ότι χιόνισε».

Προτεινόμενα Άρθρα