Γ. Αντωνιάδης: «Oμάδα που αποτελείται από εξαιρετικά ικανούς και αποτελεσματικούς ανθρώπους»

από AllAboutARIS

Ο Γιώργος Αντωνιάδης, ένα παιδί του ΑΡΗ, διεκδικεί την ψήφο των σωματείων στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ. Όντας στο πλευρό του Παναγιώτη Φασούλα με την παράταξη «Πρώτα το Μπάσκετ» ο Γιώργος Αντωνιάδης φιλοδοξεί να προσφέρει από τη δική του πλευρά μέσα από τις εμπειρίες και τις παραστάσεις που έχει ως ένας επαγγελματίας με μακρά και απολύτως επιτυχημένη πορεία στον κλάδο του.

Ως γιος του ιστορικού στελέχους του ΑΡΗ, Χριστόδουλου Αντωνιάδη, έχει άλλωστε το πορτοκαλί μικρόβιο στο αίμα του. Ο υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ με το «Πρώτα το Μπάσκετ», Γιώργος Αντωνιάδης, μίλησε για την απόφαση που πήρε να εμπλακεί ενεργά στην εκλογική μονομαχία, και γι αυτά που οραματίζεται ο συνδυασμός του Παναγιώτη Φασούλα.

– Πώς ένας τεχνοκράτης αποφασίζει να εμπλακεί στον χώρο του μπάσκετ και δη σε εκλογές της Ομοσπονδίας;

«Κοίτα, η αγάπη μου για το μπάσκετ δεν είναι κάτι νέο ή φρέσκο. Η οικογένειά μου ήταν μέσα στο άθλημα από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Όταν μεγαλώνεις στο ίδιο σπίτι με τον Χριστόδουλο Αντωνιάδη, τότε το μικρόβιο περνάει αυτόματα στο αίμα σου. Μεγαλώνοντας λοιπόν μέσα στην ευρύτερη αθλητική οικογένεια του ΑΡΗ λόγω της εμπλοκής του πατέρα μου με την ομάδα, ήταν αρκετό προκειμένου να παθιαστώ με την πορτοκαλί μπάλα και να γίνει συνώνυμο της καθημερινότητάς μου. Έτσι λοιπόν από την παιδική μου ηλικία μπήκα στο άθλημα, έψαχνα διαρκώς αφορμές να πάω στο γήπεδο για να απολαμβάνω τον ΑΡΗ. Πέραν αυτών, ανήκω σε μια γενιά που είχε το προνόμιο να δει μια εξαιρετική πορεία των ομάδων της πόλης – του ΠΑΟΚ, του Ηρακλή, αλλά και του ΒΑΟ, την ομάδα της γειτονιάς μου που κατάφερε να σταθεί στην Α1, καθώς επίσης να δω στο γήπεδο σε νεαρή ηλικία μετέπειτα μεγάλα ταλέντα της χώρας όπως Χάρη Μαρκόπουλο, τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Νίκο Ζήση, τον Χρήστο Ταπούτο, τον κ.α. Οπότε καταλαβαίνετε ότι το μικρόβιο αυτό ζει χρόνια μέσα μου”.

– Η εμπλοκή στις εκλογές και δη με την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα πώς προέκυψε όμως;

«Ο Παναγιώτης δεν είναι άγνωστος, ούτε κάποιος που απλά προέκυψε στον χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Είναι περιττό λοιπόν να γίνουν οποιεσδήποτε συστάσεις. Η προσφορά του είναι γνωστή, δεδομένη και απ’ όσα έχω δει -όλο αυτό το διάστημα που μιλάμε σχεδόν καθημερινά- με τρομερή διάθεση να κάνει ακόμη περισσότερα. Μπορώ λοιπόν να σου πω ότι έχω την τιμή να τον γνωρίζω καλά και μπορώ να πω ότι εκτιμώ πολύ τον ενθουσιασμό, την ενέργεια και την αποφασιστικότητα που δείχνει προκειμένου να βελτιώσει την μπασκετική πραγματικότητα της χώρας, προσφέροντας πολλά από μια άλλη θέση. Στις συζητήσεις που κάναμε λοιπόν κι έχοντας ήδη δει την ομάδα του, αντιλήφθηκα από την πρώτη στιγμή πως το “Πρώτα το Μπάσκετ” αποτελείται από εξαιρετικά ικανούς και αποτελεσματικούς ανθρώπους στο κομμάτι της προετοιμασίας και της υλοποίησης του προγράμματος που έχει ήδη ανακοινωθεί. Οπότε θεώρησα πως αυτή η προσπάθεια αξίζει (και) της δικής μου προσοχής και ενέργειας».

– Το πρόγραμμα του «Πρώτα το Μπάσκετ» είναι μεγάλο και καταγεγραμμένο. Από τη δική σου πλευρά, τι είναι αυτό στο οποίο δίνεις τη μεγαλύτερη βαρύτητα

«Θεωρώ πως η υποστήριξη και η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού  πρέπει να αποτελούν τον βασικό στόχο τόσο της κοινωνίας των πολιτών και των δράσεων της, όπως αντίστοιχα και του κράτους. Η συμμετοχή στον ερασιτεχνικό αθλητισμό παντρεύει πολλά μεγάλα οφέλη για όλους μας – την καλύτερη φυσική κατάσταση και υγεία, την ενίσχυση της κοινωνικής συμμετοχής και συνεργασίας, την διάδοση της αξίας της συμμετοχής, του ευ αγωνίζεσθαι, της αποδοχής της διαφορετικότητας αλλά και της αξίας της στοχοθεσίας και της προσπάθειας.

Σε επόμενο επίπεδο έρχονται οι ατομικές και συλλογικές επιτυχίες, η ανάδειξη ταλέντων, η δημιουργία ομάδων με δυνατότητες διάκρισης. Δεν πρέπει όμως επ’ ουδενί να ξεχνάμε πως η βάση όλων ήταν, είναι και θα είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.

Αν διαβάσει κανείς το πρόγραμμα του συνδυασμού, θα αντιληφθεί πως έχει δημιουργηθεί με μεγάλη προσοχή και έμφαση στην βελτίωση των συνθηκών του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Για όλους εμάς που απαρτίζουμε την ομάδα του “Πρώτα το Μπάσκετ” το μείζον είναι η ανάπτυξη του αθλήματος από τα πρώτα του επίπεδα – η ανάπτυξη του ερασιτεχνικού μπάσκετ. Τα σωματεία που βρίσκονται στις τοπικές κατηγορίες αποτελούν την βάση και τα πιο ενεργά κύτταρα του αθλήματος. Στόχος  μας λοιπόν είναι η βελτίωση των υποδομών και η παροχή των κατάλληλων πόρων για την ανάπτυξη του αθλήματος στην βάση του».

– Εσύ ως τεχνοκράτης, με την εμπειρία που διαθέτεις από έναν διαφορετικό χώρο, πώς μπορείς να βοηθήσεις το ελληνικό μπάσκετ και να δώσεις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζει;

«Σε αυτό ακριβώς που ανέφερα νωρίτερα, στην υλοποίηση του προγράμματος που θα φέρει περισσότερους πόρους και προβολή στη βάση του αθλήματος. Η οικονομική αυτοτέλεια του ελληνικού μπάσκετ είναι ένα κομμάτι μείζονος σημασίας ώστε αυτό να μπορέσει να πατήσει γερά στα πόδια του και να υποστηρίξει την προσπάθεια για μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών αλλά και την ανάδειξη νέων ταλέντων.

Αυτό που είναι δεδομένο και σαφές είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα για την ουσιαστική εκμετάλλευση πόρων από ποικίλες πηγές χρηματοδότησης – τόσο από στοχευμένα προγράμματα προβολής και marketing όσο και από την χρήση προγραμμάτων εθνικών και διεθνών φορέων χρηματοδότησης – δίνω εντελώς ενδεικτικά την δυνατότητα ουσιαστικής αξιοποίησης πόρων από τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης.

Οι δυνατότητες υπάρχουν, το ταλέντο επίσης, οπότε πρέπει όλοι όσοι λάβουμε την ψήφο εμπιστοσύνης των σωματείων, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ανταποδώσουμε αυτή την αγάπη. Το αξίζει το άθλημα»!

– Πόσο χρόνο παίρνει όμως η αλλαγή εποχής και η μετάβαση σε μια νέα εποχή;

«Δεν λέμε πως από την πρώτη μέρα θα είναι όλα ρόδινα. Τίποτα δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη. Όλα απαιτούν σωστό προγραμματισμό, πολλές ώρες δουλειάς και αφοσίωσης και, φυσικά, πίστη στο πλάνο. Πράγματα που υπάρχουν στην ομάδα που έχουμε δημιουργήσει. Ο Παναγιώτης Φασούλας οραματίζεται κάποια πράγματα για το ελληνικό μπάσκετ, που είναι απολύτως εφικτά και υλοποιήσιμα. Ειδάλλως, δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να συμπράξω και να προσφέρω με τόσο μεγάλη αποφασιστικότητα. Ελπίζω να έχω την δυνατότητα να βάλω ένα λιθαράκι στην μεγάλη αυτή προσπάθεια ανάπτυξης του αγαπημένου μας σπορ και να το βοηθήσουμε να ανελιχθεί στις υψηλότερες κορυφές. Γιατί εκεί πρέπει να βρίσκεται»!

Προτεινόμενα Άρθρα