«Διπλό» για Βαλένθια στο Βερολίνο

από AllAboutARIS

Η Βαλένθια χρειάστηκε να παλέψει μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο στο Βερολίνο, όμως πήρε την πολυπόθητη νίκη απέναντι στην Άλμπα με 88-94 για το… κυνήγι των playoffs.

Το σύνολο του Μουμπρού είναι… αποδεκατισμένο με τον τραυματισμό του Ντούμπλιεβιτς να προστίθεται στη λίστα απόντων της ομάδας, παρόλα αυτά η μαχητικότητα όσων πάτησαν στο παρκέ ήταν αρκετή για το αποτέλεσμα της 21ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Με τον Σίκμα να σκοράρει και να μοιράζει από τη μία και τον Πουέρτο να απαντάει πέντε προσωπικούς πόντους από την άλλη ξεκίνησε το παιχνίδι στο Βερολίνο, όσο οι Λο και Τζόουνς είχαν back-to-back τρίποντα για το 10-10. Ο ρυθμός παρέμενε στα ύψη στα πρώτα τέσσερα λεπτά. Ο Πραντίγια ολοκλήρωσε τον αιφνιδιασμό για το +5 της Βαλένθια (10-15) με το 5-0 από τους Γερμανούς να…διορθώνει για λίγο την κατάσταση. Η Άλμπα είχε τις λύσεις για να πλησιάσει σε κάθε προβάδισμα του αντιπάλου της, τα σουτ από τα 6.75μ. λειτούργησαν καλά και για τους δύο στην πρώτη περίοδο και εκείνη έληξε με 25-24.

Ο Χάρπερ κρατούσε το επιθετικό κομμάτι των φιλοξενούμενων στις αρχές της δεύτερης περιόδου, με τον Αλεξάντερ να συμπληρώνει για το 6-0 που έφερε ξανά τους Ισπανούς σε θέση οδηγού. Οι δύο τους δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα στην άμυνα των γηπεδούχων (35-40) έχοντας… μοιράσει τους 16 πόντους της Βαλένθια από το 10′ έως και το 15′, με τη συνέχεια να βάζει και άλλους παίκτες στην εξίσωση, την ώρα που ο Λο (13π.) παρέμενε «άχαστος» και έδειχνε εξαιρετικά δραστήριος (44-46). Μέχρι και το ημίχρονο οι δύο ομάδες κινήθηκαν σε ίδια επίπεδα και βρέθηκαν στο 47-50.

Ο Λο πάτησε με την ίδια διάθεση στο παρκέ και σκόραρε ασταμάτητε στο καλάθι των Ισπανών που κρατούσαν την απόστασή τους (52-57). Τουλάχιστον μέχρι και το +7 όπου ισοφαρίστηκε η μέγιστη διαφορά των δύο, για να ακολουθήσει επιμέρους 10-3 από τους Τίμαν (7π.) και Ζούσμαν (3π.) για το νέο προσπέρασμα (62-61) στο παιχνίδι με συμπληρωμένα 27 λεπτά. Ο Αλεξάντερ επέστρεψε για την ομάδα του Μουμπρού με συνεχόμενους πόντους πριν ο Μπλατ κλειδώσει με τρίποντο το δεκάλεπτο.

Οι Ισπανοί θέλησαν να ανεβάσουν την έντασή τους τόσο σε επίθεση όσο και σε άμυνα με το ρολόι να μετρά αντίστροφα προς το τέλος. Ο Τζόουνς με το τρίτο κλέψιμο της βραδιάς και την 5η ασίστ στον Πραντίγια έγινε η αφορμή για το 68-71, όμως ο Μπλατ και πάλι από μακριά έφερε το ματς στα ίσια. Στο 35′ με δεύτερη ευκαιρία ο Γουέμπ «έγραψε» το 71-77 για την Βαλένθια, διαφορά που απώλεσε και μετά το γκολ-φάουλ του Ζούσμαν ένιωσε ξανά… την ανάσα του αντιπάλου της (78-79). Στα 2΄26΄΄ πριν το τέλος η ισοπαλία ήταν γεγονός (81-81).

Με 55.6” για το τέλος, και με το σκορ στο 83-85, δύο βολές του Ράντεμπο και μία του Τζόουνς από τεχνική ποινή έδωσαν «μαξιλαράκι» στο 83-88. Τα τελευταία δευτερόλεπτα ανήκαν στους φιλοξενούμενους που παρά τα προβλήματά τους έφυγαν με τη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 25-24, 47-50, 68-67, 88-94

Πηγή: gazzetta.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X