Είδος προς… εξαφάνιση οι βολές υπέρ του ΑΡΗ

από Σταμάτης Μουρελής

Στην Πάτρα ζήσαμε άλλη μία «σφαγή» του ΑΡΗ με ευνοούμενο αυτή την φορά τον Προμηθέα, την ομάδα του προέδρου της ΕΟΚ, κ. Λιόλιου. Ναι του ίδιου που είχε πει πως αν ένα παιδάκι κλάψει από λάθη διαιτητή, τότε θα τον στείλει σπίτι του. Ας κάνει την αρχή με τον κ. Κορομηλά…

Για κάποιους ίσως να καταντήσαμε γραφικοί, αλλά θα το λέμε όσες φορές κι αν χρειαστεί. Μάλλον πολλές αν κρίνουμε ήδη από τα «χειρουργεία» του πρώτου γύρου. Ο ΑΡΗΣ είναι η πιο αδικημένη ομάδα του πρωταθλήματος, ήδη υπάρχει αλλοίωση της βαθμολογίας και αυτό το επιβεβαιώνουν και οι αριθμοί.
Ο ΑΡΗΣ λοιπόν πήγε στην Πάτρα για να παίξει με τον Προμηθέα, έχασε με 64-61 και οι βολές ήταν 26/34 για τους γηπεδούχους και 11/16 για τους «κίτρινους». Στο τέλος της τρίτης περιόδου και με το σκορ στο 49-47, ο Προμηθέας είχε 20/25 βολές και ο ΑΡΗΣ το εκπληκτικό 3/5!!!
Ναι καλά διαβάσατε, μετά από 30 λεπτά αγώνα όπου κυριάρχησαν οι σκληρές άμυνες και από τις δύο ομάδες, η διαφορά ήταν στους δύο πόντους, ο Προμηθέας είχε εκτελέσει 20 βολές περισσότερες, έχοντας πάρει 17 παραπάνω πόντους από την γραμμή της… φιλανθρωπίας.
Σε έναν αγώνα λοιπόν που κρίθηκε στους 3 πόντους, η διαφορά ήταν 15 πόντοι από τις βολές για τον Προμηθέα ο οποίος έχει άλλα δύο παιχνίδια όπου έχει +18 βολές σε σχέση με τον αντίπαλο του. Σύμπτωση; Ίσως αν και είναι επαναλαμβανόμενη σε σημείο παρεξηγήσεως…
Ο Κορομηλάς λοιπόν μαζί με τον Σταματόπουλο (ο τρίτος πέρασε απαρατήρητος, σαν να μην ήταν στο γήπεδο), φρόντισαν με τα σφυρίγματα τους να αλλοιώσουν την εικόνα ενός αγώνα ο οποίος υπό φυσιολογικές συνθήκες στην Ισπανία ή την Ιταλία, θα είχε τελειώσει υπέρ του φιλοξενούμενου. Γιατί πολύ απλά θα είχε πάρει άλλες 10 βολές τουλάχιστον και έτσι θα άλλαξε η εξέλιξη του αγώνα. Ο Προμηθέας έμεινε στον αγώνα γιατί πολύ απλά εκτελούσε βολές. Όταν από τους 49 πόντους σου μετά από 30 λεπτά, οι 20 προέρχονται από βολές, αυτό είναι… σπρώξιμο. Απλά και κατανοητά.
Και αν τα φάουλ του ΑΡΗ ήταν σωστά, τότε θα έπρεπε κάτι ανάλογο να ισχύει για τον Προμηθέα που έπαιζε την ίδια άμυνα.
Ο Κορομηλάς έκανε ορισμένα παιδάκια λοιπόν να κλαίνε με τα σφυρίγματα του κ. Λιόλιε, μήπως είναι καιρός να τον στείλεις σπίτι του, όπως άλλωστε υποσχέθηκες όταν βγήκες Πρόεδρος της ΕΟΚ;
Δεν περιμένω απάντηση φυσικά, εδώ ο άνθρωπος έκανε λάθος στο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου, τι να συζητάμε…
Και επειδή με αρέσει πάντα να αναφέρομαι με αποδείξεις, οι αριθμοί δικαιώνουν τα παραπονα του ΑΡΗ για διαιτητικές «σφαγές».
Οι «κίτρινοι» έχουν την 2η καλύτερη επίδοση στα εκτελεσμένα δίποντα με 441 προσπάθειες, πρώτος είναι ο Κολοσσός με 456.
Στις βολές όμως ο ΑΡΗΣ παρότι σουτάρει πολλά δίποντα, άρα πλησιάζει στο καλάθι όπου λογικά υπάρχει επαφή, κατέχει την προτελευταία θέση με μόλις 160 βολές και τελευταίο τον Απόλλωνα Πατρών με 148.
Ο Προμηθέας που είναι χαμηλότερα στη βαθμολογία, με 416 δίποντα, έχει 214 βολές ενώ το Περιστέρι είναι στην 1η θέση με 249 βολές.
Μάλλον πρέπει να ματώσουν ο Τολιόπουλος και ο Μήτρου Λονγκ για να πάρουν καμία βολή…

Ο ΑΡΗΣ εκθέτει και πάλι το ελληνικό μπάσκετ, την ανικανότητα της ΚΕΔ και την μετριότητα των παραγόντων του. Και δυστυχώς παρά τις ανακοινώσεις, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι…
Υ.Γ. Η αλλοίωση αποτελέσματος φαίνεται στην τεχνική ποινή του Χάγκινς με 90 δευτερόλεπτα για το τέλος. Κάνει το 59-57 σε 60-57, και αλλάζει όλη την ροή του αγώνα, μιας και χωρίς την βολή ο ΑΡΗΣ θα ήταν μπροστά με 60-61 στο φινάλε ή δεν θα έκανε φάουλ στο 60-59 στα 14΄΄΄όταν έχασε το ριμπάουντ. Λεπτομέρειες που κρίνουν έναν αγώνα και είναι καθαρά ευθύνη των διαιτητών.

Προτεινόμενα Άρθρα