Εδώ που έφτασε, γιατί όχι;

από Γιώργος Γκάτος

Εδώ που έφτασε, γιατί όχι;

Η πορεία που έχει κάνει ο μπασκετικός ΑΡΗΣ θα ήταν εξωπραγματική, αν η φανέλα που φοράει δεν είχε ασήκωτο βάρος.
Αν η ομάδα αυτή δεν λεγόταν ΑΡΗΣ και έκανε παρόμοια πορεία, με ελάχιστο μπάτζετ, τεράστιες νίκες και αυτοθυσία, θα γραφόντουσαν διθυράμβοι.

Όπως και να ‘χει αυτοί που χαίρονται περισσότερο απ’ όλους είναι οι άνθρωποι της ομάδας, το τεχνικό επιτελείο και φυσικά οι αθλητές. Μόνοι αυτοί γνωρίζουν τι δυσκολίες έχουν περάσει φέτος για να γίνει η χρονιά… βιώσιμη.

Και επειδή όποιος δουλεύει μεθοδικά κάποια στιγμή δικαιώνεται, έτσι και ο ΑΡΗΣ άφησε τα… όποια σενάρια πολύ μακριά πίσω του, από την αρχή του 2022 και σκαρφάλωνε σκαλί-σκαλί στη βαθμολογία του ΕΣΑΚΕ.

Και τώρα τι; Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη, έχει μια ευκαιρία. Να κάνει το 2/2 και να ονειρεύεται από 4η ως 6η θέση (ανάλογα και τα υπόλοιπα αποτελέσματα).

Γνωρίζετε τι θα πει αυτό; Αν έρθουν οι πολυπόθητες νίκες, ο ΑΡΗΣ θα έχει αφήσει πίσω του περίπου τη μισή Basket League και ομάδες με πολύ μεγαλύτερα ως και τεράστια μπάτζετ.

Φυσικά δε θα μπει κάποιο… μπάνερ δίπλα στους 21+1 τίτλους του Αυτοκράτορα, όμως θα πρόκειται για ένα αγωνιστικό κατόρθωμα σε μια χρονιά οικονομικής εξυγίανσης.

Προπονητικό τιμ και αθλητές παίρνουν ήδη τα εύσημα και εδώ που φτάσαμε γιατί όχι και να μην βρεθεί η ομάδα στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος;

Τα πράγματα είναι… απλά και πολύπλοκα ταυτόχρονα. Με 2/2 η ομάδα εξασφαλίζει την παρουσία της στην πρώτη εξάδα.
Το σημερινό παιχνίδι είναι όμως εξαιρετικά δύσκολο για τον ΑΡΗ. Η Λάρισα είναι μια ομάδα που κυριολεκτικά άλλαξε τους πάντες στα μέσα της σεζόν, έφερε μια άλλη ομάδα και μετρά έκτοτε 9/13 νίκες.

Ο δε ΑΡΗΣ, έχει ηττηθεί δύο φορές από τη Θεσσαλική ομάδα. Μια για το Κύπελλο, με τις βολές του Θριτ σε νεκρό χρόνο και μια για το πρωτάθλημα με ένα ρεσιτάλ διαιτητικών αποφάσεων που είχε προκαλέσει την έκρηξη και την διαμαρτυρία των “Κιτρινόμαυρων”.
Απόψε θα έχει το δικαίωμα να το αλλάξει αυτό. Άπαντες έχουν κίνητρο και γνωρίζουν ότι αν φτάσουν στο νέο στόχο της ομάδας -εδώ που φτάσαμε πάντα- θα χτίσουν καλή εικόνα… ήδη για τη νέα χρονιά.

Πάγια θέση του υπογράφοντα είναι ότι σημασία έχει φέτος η οικονομική συνέπεια και εξυγίανση και όχι το αγωνιστικό που πέτυχε τον όποιο στόχο του από τον Ιανουάριο.

Αλλά εδώ που φτάσαμε, γιατί όχι; Γιατί να μην πανηγυρίσουν ακόμα μια νίκη οι αθλητές του ΑΡΗ; Τους αξίζει και με το παραπάνω. Γιατί να μην επιστρέψουν στα πλέι οφ; Έχουν 5 σεζόν να βρεθούν εκεί, δυστυχώς, με τα τεράστια λάθη που γίνονται εδώ και χρόνια.

Υ.Γ. Με ανησυχεί η διαιτητική τριάδα. Ελπίζω να μην μας απασχολήσει.

Υ.Γ. 2 Θα ήθελαν πολλές ομάδες με μεγαλομετόχους, να έχουν μια διοίκηση Πρωτοδικείου που πληρώνει τους πρώην, τους νυν και το… Δημόσιο.

Προτεινόμενα Άρθρα