Εθνική μπάσκετ: Πώς διαμορφώνεται ο δρόμος για το Παγκόσμιο-Με Σερβία στις 28/8

από AllAboutARIS

Με τη νίκη της επί της Μεγάλης Βρετανίας (93-71) στη Λάρισα, η Εθνική ομάδα εξασφάλισε μια καλή «προίκα» για τη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Καθώς μεταφέρονται όλα τα αποτελέσματα στη δεύτερη προκριματική φάση, η ελληνική ομάδα ξεκινά με ρεκόρ 3-1, ενώ ο νικητής του Μεγάλη Βρετανία-Τουρκία που θα γίνει την Κυριακή στο Νιούκαστλ θα αρχίσει με ρεκόρ 2-2 και ο ηττημένος με 1-3. Υπενθυμίζεται πως οι αγώνες του ομίλου με τη Λευκορωσία ακυρώθηκαν μετά την αποβολή της από τη FIBA λόγω της εμπλοκής της στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ο δεύτερος όμιλος, αυτός της Εθνικής ομάδας, «ενώνεται» στη δεύτερη προκριματική φάση με τον πρώτο, από τον οποίο προκρίνονται Λετονία, Σερβία και Βέλγιο, χωρίς να υπολογίζονται τα αποτελέσματά τους απέναντι στην τέταρτη Σλοβακία που αποκλείστηκε. Η Λετονία μετά τη νίκη με 66-59 επί των Σέρβων εξασφάλισε μαθηματικά την πρώτη θέση και θα αρχίσει, όπως και η Ελλάδα, τη δεύτερη προκριματική φάση με 3-1. Σερβία και Βέλγιο αναμετρώνται την Κυριακή στην έδρα των «πλάβι» και ο νικητής θα μπει στη δεύτερη προκριματική φάση με 2-2, ενώ ο ηττημένος με 1-3.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις πρώτες ομάδες του νέου ομίλου, που θα απαρτίζεται από Ελλάδα, Λετονία, Σερβία, Τουρκία, Βέλγιο και Μ. Βρετανία, προκρίνονται στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Το πρώτο «παράθυρο» της δεύτερης προκριματικής φάσης γίνεται στις 25 και 28 Αυγούστου, δηλαδή παραμονές του Ευρωμπάσκετ (1-18 Σεπτεμβρίου), συνεπώς όλες οι ομάδες θα είναι σε πλήρη σύνθεση. Με τα υπάρχοντα δεδομένα και αν δεν υπάρξει κάποια τροποποίηση, η Ελλάδα θα παίξει στο Βέλγιο στις 25/8 και θα υποδεχτεί την Σερβία στις 28/8! Θα ακολουθήσουν άλλα δύο «παράθυρα», στις 10 και 13 Νοεμβρίου και στις 24 και 27 Φεβρουαρίου, όπου οι ομάδες πιθανότατα θα έχουν απουσίες (λόγω Ευρωλίγκας και ΝΒΑ που θα είναι σε εξέλιξη).

Πηγή: sport-fm.gr

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X