Εκτός πλέι οφ ο ΠΑΟΚ, σώθηκε ο Ιωνικός (vids)

από Σταμάτης Μουρελής

Το Περιστέρι πήρε την 8η θέση για τα πλέι οφ, αφήνοντας εκτός τον ΠΑΟΚ ο οποίος κέρδισε την ΑΕΚ. Εύκολα ο Ολυμπιακός, η Λάρισα στην 6η θέση ενώ σώθηκε ο Ιωνικός.

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 96-72

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 96-72 της ΑΕΚ για την 26η αγωνιστική της Stoiximan Basket League, ωστόσο η νίκη του Περιστερίου επί του Λαυρίου άφησε στην ισοβαθμία ένατο και εκτός playoffs τον «Δικέφαλο του Βορρά» για πρώτη φορά από τη σεζόν 2007/08.

Η «Ένωση», που ήταν ούτως ή άλλως τέταρτη αλλά έκανε τη χειρότερη φετινή της εμφάνιση, θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των playoffs τον Άρη (εφόσον νικήσει τον Απόλλωνα στην Πάτρα στο ματς που αρχίζει στις 20:00) ή τον Προμηθέα (εφόσον οι «κίτρινοι» χάσουν).

Ο Ζερμέν Λοβ με 20 πόντους και 5 ασίστ ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ, ενώ 16 πρόσθεσαν Ντέιβιντ Ντιλίο και Βλάντο Γιάνκοβιτς, με τον Μάντζαρη να προσθέτει 2 με 9 ασίστ και 5 ριμπάουντ. Ο Άντι Ράουτινς με 15 (5/9 τρίποντα) και ο Ίαν Χάμερ με 14 πόντους διασώθηκαν από την ΑΕΚ, που έπαιξε χωρίς Φλιώνη και Γκρίφιν.

 

Ολυμπιακός-Κολοσσός 93-74

Πανέτοιμος ενόψει Final-4 Βελιγραδίου παρουσιάστηκε κόντρα στον Κολοσσό Ρόδου ο Ολυμπιακός, ο οποίος πανηγύρισε άνετη νίκη με 93-74 και ολοκλήρωσε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο της Stoiximan Basket League!

Αυτή ήταν η 23η νίκη σε 24 αγωνιστικές στο φετινό πρωτάθλημα για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, η οποία στρέφει αποκλειστικά την προσοχή της στον μεγάλο ημιτελικό της ερχόμενης Πέμπτης (19/5, 19:00) κόντρα στην Εφές για την Ευρωλίγκα! Από την άλλη ο Κολοσσός γνώρισε την ένατη φετινή του ήττα, παραμένοντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Κορυφαίοι για τους Πειραιώτες οι Βεζένκοφ (16π, 7 ριμπ.) και Σλούκας (double-double με 11π. και 15 ασίστ), ενώ για τους Ροδίτες ξεχώρισαν οι Φλόιντ (21π, 5 ασίστ) και Ουίλιαμς (17π.).

 

Λάρισα-Ιωνικός 86-84

Διασφάλισε την παραμονή του στην Stoiximan Basket League ο Ιωνικός, αν και ηττήθηκε από την Λάρισα με 86-84, λόγω της υπέρ του ισοβαθμίας με τον Ηρακλή και οι γηπεδούχοι τερμάτισαν στην έκτη θέση.

 

Περιστέρι-Λαύριο 91-80

Χωρίς να… πανηγυρίζει ή να χαμογελά, το Περιστέρι πέτυχε το ελάχιστο για τη φετινή κακή του σεζόν, καθώς επικράτησε 91-80 του Λαυρίου για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Stoiximan Basket League και εξασφάλισε απλά την όγδοη θέση, που το στέλνει πάνω στον Ολυμπιακό.

Με αυτή τη νίκη, η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με ρεκόρ 10-14, ενώ το Λαύριο που σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να δώσει συνέχεια στην περσινή εξαιρετική του παρουσία έμεινε εκτός οκτάδας με 8-16.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Πέτεγουεϊ με 21 πόντους και πέντε ριμπάουντ, με τον Χρηστίδη να ακολουθεί (18π., 6ρ.), αλλά η αποκάλυψη ήταν ο 18χρονος Μπιλάλης που μετά την εξαιρετική του εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, είχε 12 πόντους με 4/4 τρίποντα σε 19’. Διψήφιοι και οι Γκρέι (14π.), Γκίελο (11π.).

Από πλευράς Λαυρίου ξεχώρισε ο Κακλαμανάκης με 22π. και 12ρ. και ακολούθησε ο Βον με 19π. Θετικός και ο Μουράτος που αγωνίστηκε σε όλο το ματς (39:54) έχοντας 14π., 16 ασ., αλλά και 8 λάθη.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X