Ελλάδα-Γερμανία: Για ένα εισιτήριο στην «τετράδα»

από AllAboutARIS

Η μεγαλύτερη φετινή στιγμή – μέχρι την επόμενη – για την Εθνική ομάδα μπάσκετ έφτασε!

Σήμερα το μεσημέρι, η «επίσημη αγαπημένη» τίθεται αντιμέτωπη με την παγκόσμια πρωταθλήτρια, Γερμανία (06/08, 12:00, ΕΡΤ 2) στην «Bercy Arena» του Παρισιού για τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024!

Απαλλαγμένη από το άγχος και το «πρέπει» που δημιούργησε η φάση των ομίλων και παίζοντας ως αουτσάιντερ που της ταιριάζει, η Ελλάδα θα παλέψει με όλες τις δυνάμεις της ψάχνοντας μία ακόμα υπέρβαση, αυτή τη φορά κόντρα στην πανίσχυρη Γερμανία. Τα «πάντσερ» επιβεβαιώνουν στο ολυμπιακό τουρνουά πως μόνο «πυροτέχνημα» δεν αποτελεί η κατάκτηση του Μουντομπάσκετ 2023, καθώς ο Γκόρντον Χέρμπερτ έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό σύνολο που παίζει ελκυστικό, γρήγορο και άκρως επιθετικό μπάσκετ!

Με το δίδυμο των ΝΒΑερς, Ντένις Σρέντερ και Φραντζ Βάγκνερ να πραγματοποιούν σπουδαίες εμφανίσεις, η Γερμανία έκανε το «3 στα 3» στον όμιλό της κόντρα στην Ιαπωνία (97-77), την Βραζιλία (86-63) και την οικοδέσποινα Γαλλία (85-71), εξασφαλίζοντας με άνεση και στιλ την παρουσία της στα νοκ άουτ. Οι δύο αστέρες των πρωταθλητών κόσμου έχουν τρομερά νούμερα στο τουρνουά, με τον Σρέντερ να μετρά 19,7 πόντους και 9 ασίστ κατά μέσο όρο και τον Βάγκνερ 21,7 πόντους, 5 ριμπάουντ και 1,7 κλεψίματα ανά ματς!

Προτεινόμενα Άρθρα