Επίσημα τα ηνία των Λέικερς στον Ντάρβιν Χαμ

από Κωνσταντίνος Τσίπτσιος

Οι Λος Άντζελες Λέικερς ανακοίνωσαν την απόκτηση του Ντάρβιν Χαμ για τη θέση του πρώτου προπονητή, δεσμεύοντας τον με πολυετές συμβόλαιο. Ο 48χρονος θα αντικαταστήσει τον Φρανκ Βόγκελ που οδήγησε τους Λέικερς στο πρωτάθλημα του 2020, αλλά δεν κατάφερε να τους εξασφαλίσει μία θέση στα εφετινά πλέι οφ.
Ο Χαμ δεν έχει εμπειρία ως πρώτος προπονητής, καθώς ήταν βοηθός στους Λέικερς (2011-2013) πριν αναλάβει τον ίδιο ρόλο στους Ατλάντα Χοκς και τους Μιλγουόκι Μπακς, με τους οποίους κέρδισε το πρωτάθλημα του 2021.

«Όταν κάποιος ξεκινά την προπονητική του καριέρα στο NBA στο επίπεδο της G League και συνεχίζει να παίζει έναν αναπόσπαστο ρόλο στον πάγκο μιας ομάδας του NBA, αυτό πραγματικά μιλάει για μια συγκεκριμένη δύναμη χαρακτήρα», δήλωσε ο γενικός διευθυντής των Λέικερς, Ρομπ Πελίνκα.

Οι Λέικερς απέτυχαν να προκριθούν στα πλέι οφ με ρεκόρ 33-49 σε μια σεζόν που αμαυρώθηκε από τραυματισμούς των All Stars ΛεΜπρόν Τζέιμς και Άντονι Ντέιβις, οι οποίοι έπαιξαν μόνο 56 και 40 αγώνες, αντίστοιχα, στην κανονική περίοδο των 82 αγώνων.

Ως παίκτης, ο Χαμ αγωνίστηκε σε πολλές ομάδες στην οκταετή καριέρα του στα παρκέ και ήταν μέλος των Ντιτρόιτ Πίστονς που κέρδισε το πρωτάθλημα το 2004.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X