Καστρίτης: “Επαιξε ρόλο η κόπωση που είχαμε – Βλέπουμε θέληση στους παίκτες και είμαι αισιόδοξος” (vid)

από AllAboutARIS

Μετά την εντός έδρας ήττα του ΑΡΗ από την Τουρκ Τέλεκομ ο Γιάννης Καστρίτης είπε: “Στο πρώτο μέρος τους επιτρέψαμε να πάρουν 14 επιθετικά ριμπάουντ και να σουτάρουν δίχως πίεση. Ο τρόπος με τον οποίο παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν αυτός που θέλαμε. Συγκεντρωθήκαμε στο αμυντικό μας πλάνο και μείναμε στο παιχνίδι κατά την διάρκειά του. Δυστυχώς αυτή την περίοδο, είναι λογικό η ομάδα μας να έχει κουραστεί. Λειτούργησαν καλύτερα από την πλευρά τους (σ.σ. οι αντίπαλοι) λόγω της κόπωσης που είχαμε και αυτό στο τέλος έκρινε τον νικητή. Σιγά σιγά επιστρέφουν και οι τραυματίες, ο Λαζέφσκι και ο Χοτζ και θα έρθει η βελτίωση.

Είμαι αισιόδοξος πως θα έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε. Ευχαριστώ για την βοήθεια από τον κόσμο. Θέλω να εγγυηθώ πως σύντομα θα κάνουμε τον κόσμο μας περήφανο για τον τρόπο που θα παίζουμε. Εχουμε μια νέα ομάδα, με νέους παίκτες, κανείς από τους παίκτες δεν έπαιξε σε αυτό το επίπεδο. Ολοι τους σιγά σιγά καταλαβαίνουν πώς θα προσεγγίζουν τα ματς. Είναι μια διαδικασία. Είμαστε σε μια κατάσταση που μείναμε πίσω. Βλέπουμε πρόοδο και θέληση στα παιδιά. Δεν είναι εύκολο απέναντι σε τέτοιους αντίπαλους να γυρίσουν τον διακόπτη, όπως έγινε σήμερα. Αυτό δείχνει κάτι. Και γι’. αυτό είμαι αισιόδοξος, όπως είπα πριν”.

Για το τελευταίο κομμάτι του αγώνα: “Δεν νομίζω πως κάποιος δεν θέλει να πάρει την ευθύνη ή σήκωσε τα χέρια ψηλά. Από την άλλη, δεν ξέρω και το πόσο βοηθάει στην παρούσα φάση να αναλύσουμε αυτά τα δεδομένα. Δείξαμε στα τελευταία παιχνίδια κάποια καλά στοιχεία και πως μπορούμε να  είμαστε ανταγωνιστικοί. Φαίνεται πως μεγαλώνουμε τα καλά μας διαστήματα. Παρ’ όλα αυτά μην ξεχνάμε το πόσο στραβά ξεκίνησε το παιχνίδι για εμάς και το πόση κατανάλωση ενέργειας πνευματικής και σωματικής χρειάστηκε. Οπότε ίσως και να ήταν φυσιολογικό ότι νιώσαμε στο τέλος. Μέχρι στιγμής, συνέβη με την Βενέτσια και άλλα ματς όπως με τον Παναθηναϊκό, ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί για 2,5 δεκάλεπτα. Με το Περιστέρι έγινε για 3,5 δεκάλεπτα… Η χημεία είναι πολύ σημαντική όπως και το να έχεις τους αυτοματισμούς σου και να ξέρεις τις πεντάδες σου. Όλοι πρέπει να το χτίσουμε αυτό και γίνεται μόνο μέσα από φουλ ρόστερ και στην προπόνηση αλλά και στα παιχνίδια. Ειλικρινά τα παιδιά προσπάθησαν πάρα πολύ σήμερα. Ήταν αρκετά στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι με το τέλος του παιχνιδιού. Είναι το σημείο ακριβώς που δεν πρέπει να νιώθουμε στεναχώρια, πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι  και να αξιολογούμε τις καταστάσεις. Να εμφανιστούμε στην επόμενη προπόνηση και στο επόμενο παιχνίδι ακόμα πιο αποφασισμένοι για να διεκδικήσουμε την νίκη”.

Προτεινόμενα Άρθρα