Ζητούμενο και η αμυντική βελτίωση

από Γιώργος Γκάτος

Εκτός από τις νίκες, ζητούμενο για τον ΑΡΗ είναι να επιστρέψει την άμυνα του στα επίπεδα που ήταν το τελευταίο διάστημα, πριν από τις δύο ήττες.

Κόντρα στον ΠΑΟΚ δέχθηκε 96 πόντους, ενώ πριν από λίγες μέρες η Λάρισα κέρδισε το παιχνίδι με σκορ 84-81.

Κατά μέσο όρο, ο ΑΡΗΣ δέχεται 77,4 πόντους, μετά από 10 αγώνες. Τις τελευταίες αγωνιστικές, ξεπεράστηκε αυτός ο αριθμός.

Τόσο ο αρχηγός του ΑΡΗ, Ολιβιέ Χάνλαν, όσο και ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, Βαγγέλης Σπυρίδης, στάθηκαν σε αυτό το κομμάτι στις δηλώσεις τους.

Συγκεκριμένα, ο Καναδός γκαρντ σημείωσε: “Πιστεύω ότι το κομμάτι του παιχνιδιού μας που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η άμυνα. Στα τελευταία δύο παιχνίδια σκοράραμε 84 και 81 πόντους και χάσαμε, συνεπώς πρέπει να αποκτήσουμε ξανά τη σκληράδα μας στην άμυνα, από το ξεκίνημα του αγώνα. Φαίνεται από τους αγώνες που κερδίσαμε φέτος, ότι τη διαφορά έκανε η επιθετικότητα που δείχναμε στο πίσω μέρος του παρκέ, κάτι που δε συνέβη κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη Λάρισα”

Από την άλλη, ο άμεσος συνεργάτης του Γιάννη Καστρίτη, σημείωσε: “Θέλουμε να επιστρέψουμε στις νίκες, κάτι που δεν καταφέραμε στο τελευταίο παιχνίδι με τη Λάρισα. Αν και περάσαμε μπροστά στα τελευταία λεπτά, δεν ήμασταν συνεπείς στο αμυντικό κομμάτι κι αυτό μας στοίχισε”.
Στις τελευταίες τρεις νίκες του, απέναντι σε Προμηθέα, Ηρακλή και Περιστέρι, ο ΑΡΗΣ δέχθηκε αντίστοιχα 62, 78 και 68 πόντους.

 

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X