Η άρση των ban και οι υπόλοιπες εκκρεμότητες ως το τζάμπολ του πρωταθλήματος!

από Γιώργος Γκάτος

Με το πρώτο παιχνίδι της σεζόν να βρίσκεται προ των πυλών και το τζάμπολ του πρωταθλήματος να πλησιάζει, οι “Κιτρινόμαυροι” τρέχουν για να διευθετήσουν μια σειρά από προβλήματα, είτε αυτά είναι αποκλειστικά δική τους ευθύνη, είτε συνολικά της λίγκας.

Η αρχή έγινε από την σχηματοποίηση του ρόστερ και τη δημιουργία του ουσιαστικά από το μηδέν. Ο Γιάννης Καστρίτης έχει στη διάθεση του μια κίνηση για την απόκτηση έκτου ξένου παίκτη, η οποία όμως σταδιακά έχει παγώσει γιατί προηγούνται τα προκριματικά της Ευρώπης.

Το γεγονός ότι αναζητείται παίκτης με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και με περιορισμένα χρήματα, μειώνει τις επιλογές που υπάρχουν και δεν αποκλείεται να πορευτεί η ομάδα έτσι και μετά τα προκριματικά.

Για να αγωνιστεί αυτή η ομάδα στο παρκέ, θα έπρεπε να αρθούν τα τέσσερα μπαν που υπήρχαν στη FIBA. Ο ΑΡΗΣ έσπευσε να εξοφλήσει ή να διακανονίσει τα ποσά με τους πιστωτές του, αφαιρώντας ακόμα έναν βραχνά του παρελθόντος.

Τα ανοιχτά ζητήματα που υπάρχουν δεν είναι λίγα. Πιο σημαντικό για ολόκληρο το πρωτάθλημα είναι η υπογραφή τηλεοπτικού συμβολαίου, μέσα από κεντρική διαχείριση για όλες τις ομάδες.

Κάτι επίσημο δεν υπάρχει, όμως αφήνεται να εννοηθεί  πως το φετινό συμβόλαιο θα είναι αυξημένο σε σχέση με αυτά των τελευταίων ετών, σε καλό βαθμό.

Με το τζάμπολ να είναι προγραμματισμένο για το διήμερο 8-9/10, οι επαφές των ομάδων με τον ΕΣΑΚΕ και την ΕΡΤ θα ενταθούν, αφού χωρίς τηλεοπτική στέγη και συνεπώς εγγυημένα χρήματα, είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα.

Το σαφάρι εσόδων συνεχίζεται και ατομικά από τον ΑΡΗ, αφού πέρα από τηλεοπτικό συμβόλαιο οι “Κιτρινόμαυροι” αναζητούν βασικό χορηγό αλλά και αρκετές ακόμα οικονομικές συμφωνίες.

Οι προσπάθειες των ανθρώπων της ομάδας συνεχίζονται εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά είναι αντιληπτό ότι με τις συνθήκες που επικρατούν στη κοινωνία, το έργο τους είναι δύσκολο.

Τέλος, εκκρεμότητα υπάρχει και με τον έλεγχο των φακέλων από τη Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ελάχιστοι φάκελοι έχουν εξεταστεί μέχρι στιγμής και η διαδικασία αναμένεται να τελειώσει στις αρχές Οκτώβρη.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X