Η αρχή γύρω από την άμυνα

από Γιώργος Γκάτος

Ο ΑΡΗΣ ολοκλήρωσε χθες τη πρώτη του φιλική αναμέτρηση, κόντρα στον Αίαντα Ευόσμου. Δε θα σταθούμε ούτε στη διαφορά δυναμικότητας, ούτε στο σκορ σε ένα καλοκαιρινό φιλικό παιχνίδι.

Ο Γιάννης Καστρίτης είδε στο παρκέ κάποια πράγματα τα οποία δουλεύει όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς μέσα στις διπλές και έντονες προπονήσεις, υπάρχουν αρκετά τακτικά στοιχεία.

Η ταυτότητα που θέλει να δώσει στην ομάδα του για τρίτη σερί σεζόν, δεν αλλάζει. Τα πάντα γίνονται μέσα από την άμυνα. Η πρώτη πίεση είναι ψηλά και τα χέρια στη μπάλα είναι ο κανόνας.

Ήδη, ο Έλληνας τεχνικός έχει δώσει στα νέα μεταγραφικά αποκτήματα να καταλάβουν το επίπεδο της έντασης που επιθυμεί να βλέπει μέσα στο παρκέ, ειδικά στο κομμάτι της άμυνας.

Rotation 9 αθλητών και λεπτά για τους  “μικρούς”

Ο ΑΡΗΣ γνώριζε ότι θα παραταχθεί κόντρα στον Αίαντα, δίχως τους διεθνείς, Λευτέρη Μποχωρίδη και Σίλβιο Ντε Σόουζα, αλλά και χωρίς τον Γιώργο Φίλλιο, ο οποίος προφυλάχθηκε εξαιτίας ενοχλήσεων.

Κάπως έτσι, η ομάδα περιορίστηκε σε rotation 9 παικτών ( Σλαφτσάκης, Σανόγκο, Τολιόπουλος, Καρ, Κατσίβελης, Μπλούμπεργκς, Μπέιτς, Περσίδης, Χάρελ). Χρόνο πήραν και οι νεαροί, Τσαχτσίρας, Καζαμίας, στα τελειώματα του πρώτου και του δεύτερου ημιχρόνου.

Όπως είπαμε και παραπάνω, ο Έλληνας τεχνικός φρόντισε να δοκιμάσει στο παιχνίδι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, πρόσωπα και σχήματα, μόλις δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της προετοιμασίας.

Φωτογραφία: ΚΑΕ ΑΡΗΣ Midea / Megapress

Προτεινόμενα Άρθρα