Η ασυνέπεια των εσόδων… έφερε τα ban

από Γιώργος Γκάτος

Για ακόμα μια φορά, η διοίκηση της ΚΑΕ ΑΡΗΣ καλείται να διευθετήσει/λύσει τα προβλήματα των ban που επέβαλε η FIBA.

Το… κακό ξεκίνησε χθες το απόγευμα με το ban από τον Δημήτρη Πρίφτη, ενώ συνεχίστηκε σήμερα με τον ατζέντη/εταιρία του Ντέβιν Μαρμπλ.

Αυτό αυτόματα επηρέασε τον σχεδιασμό της ομάδας, που έχει στη Θεσσαλονίκη τον Ντανζέλ Κέβον Πιουριφόι αλλά μέχρι να λυθούν οι δύο παραπάνω υποθέσεις, δε μπορεί να εκδοθεί το δελτίο του.

Ο Ιανουάριος ήταν αρκετά δύσκολος για την ΚΑΕ ΑΡΗΣ, που προσπάθησε να καλύψει πολλές τρύπες του παρελθόντος, αλλά και να είναι συνεπής με τη τωρινή ομάδα.

Το πρόβλημα που έχουν όλες οι ομάδες αυτή τη στιγμή, είναι ότι… χρήματα από τη φορολογία του στοιχήματος άκουσαν, αλλά δεν τα είδαν στους λογαριασμούς τους.

Η διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι ότι τότε ήταν παραφιλολογία, τώρα ήταν επίσημες ενημερώσεις. Από τα μέσα Ιανουαρίου, ήρθε ο Φεβρουάριος και όσο SL1 και SL2 “κλωτσάνε”, δεν φαίνεται στον ορίζοντα κοινή εκταμίευση για τις ομάδες.

Το πρόβλημα που έχει ο ΑΡΗΣ σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες, είναι ότι ως διοίκηση πρωτοδικείου έχει περιορισμένα έσοδα και πάρα πολλά έξοδα με πιστωτές και δόσεις.

Οι “Κιτρινόμαυροι” έκαναν συμφωνίες με προφορικό ή επίσημο τρόπο για τον Ιανουάριο, γνωρίζοντας ότι θα πάρουν τα χρήματα από τη φορολογία (αναμένεται ένα ποσό λίγο πάνω από 350 χιλιάδες ευρώ).

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δεύτερο ban, της εταιρίας που εκπροσωπούσε τον Ντέβιν Μαρμπλ (ο Αμερικανός έχει εξοφληθεί).

Η δόση του είχε deadline τη τελευταία μέρα του Ιανουαρίου. Ο ΑΡΗΣ αντιπρότεινε μια προφορική παράταση ελάχιστων ημερών προκειμένου να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και να έχει κανονικά το δελτίο του παίκτη.

Η Αμερικανική εταιρία δεν το έκανε δεκτό, προχώρησε σε καταγγελία και η FIBA επέβαλε το ban.

Ο ΑΡΗΣ κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, σε μια τελευταία προσπάθεια να έχει τον Πιουριφόι διαθέσιμο κόντρα στην ΑΕΚ. Στη χειρότερη, οι δύο υποθέσεις θα λυθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X