Η… αυλαία έκρυβε επτά Κιτρινόμαυρα ρεκόρ περιόδου

από AllAboutARIS

Μέσα από τη χθεσινή εμφάνιση του, ο ΑΡΗΣ Midea έφτασε σε μία σειρά κορυφαίων επιδόσεων του για τη φετινή Stoiximan Basket League…

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

*Κρατώντας το Λαύριο Megabolt στους 60 πόντους, ο ΑΡΗΣ Midea σημείωσε την καλύτερη, φετινή, αμυντική επίδοση του. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των 61 πόντων που δέχτηκε από την Καρδίτσα Ιαπωνική στην 3η αγωνιστική.

*Παράλληλα οι «κιτρινόμαυροι» ισοφάρισαν τη μεγαλύτερη επίδοση τους στα επιθετικά ριμπάουντ, έχοντας 17 όσα και πριν δύο εβδομάδες στο παιχνίδι με το Μαρούσι. Με τα 43 ριμπάουντ που είχαν συνολικά δε, ισοφάρισαν επίσης την καλύτερη επίδοση τους στη σεζόν αφού τόσα είχαν και στο εντός έδρας ματς με την ΑΕΚ Betsson για την 4η αγωνιστική.

Τα 17 επιθετικά ριμπάουντ των γηπεδούχων σε αντιπαράθεση με τα επτά που είχαν οι φιλοξενούμενοι, δημιούργησαν μόλις την 8η διψήφια διαφορά της φετινής σεζόν και την 1η για τον ΑΡΗ Midea. Ρεκόρ περιόδου είναι για τους «κιτρινόμαυρους» και το +17 του συντελεστή των ριμπάουντ (43-26).

Οι γηπεδούχοι πήραν 23 πόντους από τις δεύτερες επιθέσεις τους, επίδοση που αποτελεί επίσης ρεκόρ περιόδου γι’ αυτούς αφού είχαν 21 στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό H Hotels Collection. Με αυτούς ισοφάρισε την 4η μεγαλύτερη επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League.

*Η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη εκμεταλλεύτηκε σε σημαντικό βαθμό τα 18 λάθη του αντιπάλου της. Σημείωσε 26 πόντους από αυτά, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ περιόδου. Η προηγούμενη της ήταν εκείνη των 24 του εκτός έδρας αγώνα με τον Ολυμπιακό.

*23 από τους 84 πόντους του ΑΡΗ Midea προήλθαν από επιθετικά ριμπάουντ, επίδοση που επίσης είναι ρεκόρ περιόδου γι’ αυτόν. Το προηγούμενο ήταν εκείνο των 21 που είχε στο εκτός έδρας ματς με τον Κολοσσό H Hotels Collection της 4ης αγωνιστικής.

*Το +24 του δεύτερου ημιχρόνου (46-22) αποτελεί τη μεγαλύτερη διαφορά ενός μέρους για τον φετινό ΑΡΗ Midea. Ήταν μάλιστα η 8η φορά που μία ομάδα είχε ένα τέτοιο ή μεγαλύτερο συντελεστή πόντων σε ένα ημίχρονο της φετινής περιόδου. Ο προηγούμενος, μεγαλύτερος για την ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν το +18 (40-22) του δεύτερου ημιχρόνου, του εντός έδρας παιχνιδιού με την Καρδίτσα Ιαπωνική.

*Ρεκόρ περιόδου τέλος, συνιστά και η διαφορά των 25 πόντων που «έχτισε» λίγο πριν το τέλος (82-57 στο 37:47). Η προηγούμενη μεγαλύτερη ήταν εκείνη των 21 που απέκτησε στο εκτός έδρας ματς με το Μαρούσι και στο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Carna.

Προτεινόμενα Άρθρα