Η Γαλλική ομοσπονδία με Μονακό, Μπουργκ και ο ΕΣΑΚΕ

από AllAboutARIS

Ο ορισμός της αναμέτρησης του ΑΡΗ Midea με τον Παναθηναϊκό σήμερα στο ΟΑΚΑ, σχεδόν 48 ώρες πριν από τον «ευρωπαϊκό» τελικό με την Τρέντο, ασφαλώς προκάλεσε εκνευρισμό στους ανθρώπους των “Κιτρινόμαυρων”.

Και αυτό κυρίως γιατί επέλεξαν να ευνοήσουν τον Παναθηναϊκό ως προς το πρόγραμμα, αγνοώντας την προσπάθεια του ΑΡΗ Midea επί 17 αγωνιστικές στο Eurocup, λίγο πριν δώσει το 18ο και καθοριστικό παιχνίδι.

Αυτό βέβαια έρχεται σε αντίθεση με την Γαλλική Ομοσπονδία, που όρισε το βράδυ της Κυριακής το Μπουργκ-Μονακό. Ναι μεν η Μπουργκ υποδέχεται το βράδυ της Τρίτης την Ουλμ, δηλαδή σε 48 ώρες, αλλά η Γαλλική Ομοσπονδία φρόντισε να την ξεκουράσει πρόσφατα.

Συγκεκριμένα, οι Γάλλοι ήρθαν στη Θεσσαλονίκη για το παιχνίδι με τον ΑΡΗ, αγωνίστηκαν, έμειναν εδώ και ταξίδεψαν απευθείας στη Τουρκία για να αντιμετωπίσουν στη Τουρκ. Το παιχνίδι που είχαν εκείνο το Σαββατοκύριακο αναβλήθηκε για να μην αναγκαστούν να επιστρέψουν πίσω.

Από την άλλη, η Μονακό που αγωνίζεται στη Euroleague και σαφώς έχει μεγαλύτερο ρόστερ και για τις δύο διοργανώσεις, θα κληθεί να δώσει επτά παιχνίδια μέσα σε 14 μέρες, δηλαδή ένα ανά δύο 24ωρα.

Στην Ελλάδα, απλά ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να έχει… ξεκούραστο στην έδρα του Παναθηναϊκό, που έχει βάθος 15 παικτών και να ταλαιπωρήσει τον ΑΡΗ Midea πριν από ένα παιχνίδι που θα δώσει από πρόκριση μέχρι πλεονέκτημα.

Προτεινόμενα Άρθρα