Η επανάληψη του +80 μετά την Ουλμ και η “εκτόξευση” 20 πόντων για τον ΑΡΗ

από AllAboutARIS

Ο AΡΗΣ “άρπαξε” το “διπλό” στο Περιστέρι το οποίο προκρίθηκε στο F4 του BCL, επιστρέφοντας στις νίκες και τις καλές εμφανίσεις. Για το θετικό αποτέλεσμα του Σαββάτου, η παραγωγικότητα στο σκοράρισμα προφανώς έπαιξε σημαντικό ρόλο, με τους “κίτρινους” να πετυχαίνουν 82 πόντους. Για να βρούμε ποτέ ξανά η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη πέτυχε πάνω από 80 πόντους σε εκτός έδρας ματς, πρέπει να γυρίσουμε στα τέλη του Γενάρη. Πιο συγκεκριμένα, στις 31/1, απέναντι στην Ουλμ, ο Άρης είχε επαναλάβει μια επιθετική συγκομιδή άνω των 80 πόντων, κερδίζοντας τότε στην Γερμανία με 63-83.

Κατά τα άλλα, σε ο,τι αφορά την επιθετική παρουσία του ΑΡΗ κόντρα στο Περιστέρι, έχει ενδιαφέρον και το πόσο πολύ αυξήθηκε ο μέσος όρος πόντων που είχαν οι “κίτρινοι” εκτός έδρας, μετά την περίοδο διακοπής και την επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Αμέσως μετά τις υποχρεώσεις του στο Κύπελλο και προτού διεξαχθεί το παιχνίδι του Σαββάτου για το TOP 6, ο ΑΡΗΣ έδωσε πέντε εκτός έδρας αγώνες μετρώντας ισάριθμες ήττες (σ.σ. με αντίπαλο τον Προμηθέα δυο φορές σε κανονική διάρκεια της Basket League και TOP 6, με αντίπαλο την Προμετέι στο Eurocup, με αντίπαλο το Περιστέρι στην κανονική διάρκεια και με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ στο TOP 6) και έχοντας 62,8 πόντους μέσο όρο.

Αυτός ο χαμηλός μέσος όρος “εκτοξεύτηκε” ουσιαστικά κατά 20 πόντους στο ματς με το Περιστέρι, με τον ΑΡΗ να έχει 82 πόντους το Σάββατο και να είναι φανερά βελτιωμένος επιθετικά σε σχέση με τα πέντε προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια μετά την επιστροφή στις αγωνιστικές υποχρεώσεις από την περίοδο της διακοπής.

Προτεινόμενα Άρθρα