Η ετοιμότητα για τις επαφές με ξένους παίκτες και το… σοκ από την FIBA

από Γιώργος Γκάτος

Το θέμα της παραμονής του Γιάννη Καστρίτη στον ΑΡΗ έκλεισε σχετικά γρήγορα, με τον Έλληνα τεχνικό να είναι η άμεση προτεραιότητα της ομάδας μετά την συμπλήρωση του φακέλου συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα.

Αμέσως μετά το τέλος της σεζόν, ο Γιάννης Καστρίτης επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τρίπολη, απ’ όπου και βρισκόταν σε συνεχείς επαφές με τους ανθρώπους της ομάδας.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ο ίδιος εξετάζει περιπτώσεις ξένων παικτών, προκειμένου να αρχίσει να δημιουργείται το ρόστερ της νέας σεζόν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Έλληνας τεχνικός έχει κατασταλάξει στις περιπτώσεις δύο Αμερικανών, για τους οποίους έχει γίνει προεργασία εδώ και αρκετό καιρό.

Οι επαφές και η συζήτηση γύρω από το “οικονομικό” αναμένεται να γίνει αρκετά σύντομα, αφού οι “Κιτρινόμαυροι” έχουν κατασταλάξει.

Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Καστρίτης έχει διαμορφώσει λίστες για κάθε θέση, τόσο από παίκτες που αγωνίζονται στο Summer League, όσο και από αυτούς που βρέθηκαν στην Ευρώπη τη περασμένη σεζόν.

Όλα τα παραπάνω υπήρχαν όμως ως δεδομένα με την σίγουρη παρουσία της ομάδας στους ομίλους Ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Επάνω σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε και συγκέντρωσε πληροφορίες ο ΑΡΗΣ.

Το σοκ από την FIBA ήταν μεγάλο, καθώς… οι “Κιτρινόμαυροι” θα κληθούν να περάσουν από τρεις (!) προκριματικούς γύρους για να μπουν στους ομίλους. Εκτός από αυτό, η ομάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη αρκετά νωρίτερα απ’ ότι είχε υπολογιστεί, προκειμένου να είναι σε θέση να αγωνιστεί με ικανοποιητικό ρυθμό.

Μένει να φανεί, πως αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει όλο τον σχεδιασμό του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X