Η Μπουργκ διαφημίζει την Θεσσαλονίκη!

από Γιώργος Γκάτος

Δεν είναι κάτι που συναντάς συχνά. Η Γαλλική ομάδα μετά τις αναφορές στον ΑΡΗ, τους παίκτες του φετινού ρόστερ που αγωνίστηκαν πέρσι στη Γαλλία και όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως οι τίτλοι και τα χρώματα, διαφήμισαν και τη Θεσσαλονίκη.

Με ειδική ενότητα “Ταξίδι στη… Θεσσαλονίκη”, στο τέλος του κειμένου, αναφέρονται περιληπτικά στην ιστορία της και τα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κάποιος.

“Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ελλάδα. Έχει πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Βίωσε διαφορετικές εποχές, από την αρχαιότητα ως και σήμερα. Μεταξύ άλλων, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία, η Βυζαντινή Αυτοκρατορία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η πόλη είναι σε μια ελκυστική τοποθεσία, στους πρόποδες των βουνών και δίπλα στο Αιγαίο.

Τα… must-see είναι προφανώς οι παραλίες με τις αμμουδιές. Εκτός από αυτό όμως, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να περπατάς μέσα από την παλιά πόλη, η οποία ονομάζεται Άνω Πόλη.”

Στη συνέχεια, γίνονται αναφορές στον Άγιο Δημήτριο και την εκκλησία που χτίστηκε στον 7ο αιώνα, στο Επταπύργιο αλλά και στην Ρωμαϊκή αγορά.

Το κείμενο ολοκληρώνεται με την φράση: “Εκκλησίες, μουσεία και αρχαιολογικές περιοχές, θα ολοκληρώσουν το ταξίδι σας στον χρόνο”.

Προτεινόμενα Άρθρα