Θα είσαι πάντα ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ!!! Τεράστιο διπλό κόντρα σε ΠΑΟ και διαιτησία

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ του ελληνικού μπάσκετ είναι ΕΔΩ. Παρά τα προβλήματα, τα χρέη, τις απουσίες, τα πέτρινα χρόνια που βίωσε αυτή η ομάδα, η φανέλα παραμένει ΒΑΡΙΑ. Και όταν έχει έναν από τους καλύτερους Έλληνες προπονητές, παίκτες που συνθέτουν ένα εξαιρετικό ρόστερ και ξέρουν τι να κάνουν μέσα στο γήπεδο, έρχονται και τέτοιες νίκες. Όπως αυτή απέναντι στον Παναθηναϊκό των 22 εκ. ευρώ με 73-70, σπάζοντας μία… κατάρα 27 ετών. Μία νίκη που ήρθε με τον Γκάλινατ εκτός λόγω τραυματισμού και έναν ανέτοιμοι Μποχωρίδη που μόλις επέστρεψε από τραυματισμό.
Ο ΑΡΗΣ Midea άντεξε στο σφαγιαστικό τρίτο δεκάλεπτο των διαιτητών, άντεξε στην πιεστική και με αρκετά φάουλ πίεση του Παναθηναϊκού, άντεξε όταν ο αντίπαλος του είχε 22/29 βολές την ώρα που οι «κίτρινοι» είχαν μόλις 4/6 βολές.
Άντεξε γιατί ο Καστρίτης νίκησε κατά κράτος τον Αταμάν στο τεχνικό κομμάτι, είτε με την άμυνα ζώνης για να προφυλάξει τους παίκτες του, δίνοντας μεν το καλάθι μέσα στην ρακέτα αλλά κόβοντας το… τρίποντο, κάνοντας εξαιρετικό ροτέισον και χρησιμοποιώντας τον Περσίδη και τον Καλογηρο, ειδικά ο δεύτερος άλλαξε την ροή του αγώνα αμυντικά.
Νίκησε γιατί αυτή την στιγμή έχει τον πιο «clutch time» παίκτη στην Ελλάδα, τον Βασίλη Τολιόπουλο ο οποίος με 3/3 τρίποντα στα τελευταία λεπτά «καθάρισε» τον Παναθηναϊκό.

Ο ΑΡΗΣ Midea ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, με μία άμυνα ζώνης να «βραχυκυκλώνει» τον Παναθηναϊκό ενώ επιθετικά οι παίκτες του Καστρίτη να βρίσκουν λύσεις κυρίως στο τρίποντο.
Έτσι οι «κίτρινοι» προηγήθηκαν με 6-17 και με 10-25 στο τέλος της πρώτης περιόδου, δείχνοντας πως σήμερα θα είναι ένα δύσκολο απόγευμα για τους γηπεδούχους.
Η διαφορά μάλιστα έφτασε στους 19 πόντους (10-29) στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου. Οι «πράσινοι» άρχισαν να πιέζουν και να προσπαθούν να μειώσουν την διαφορά κάτι που έκαναν, αφού με ένα σερί 11-1, μετέτρεψαν το 23-38 σε 34-39 στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Το τρίτο δεκάλεπτο ο Καστρίτης και οι παίκτες πέρα από τους γηπεδούχους, είχαν να αντιμετωπίσουν και τους τρεις διαιτητές οι οποίοι ξαφνικά πήγαν στο… 100-0. Οι «κίτρινοι» χρεώθηκαν με πέντε ομαδικά μέσα σε τρία λεπτά, την ώρα που ο Παναθηναϊκός που πίεσε σε όλο το γήπεδο είχε… μηδέν μέχρι το 28ο λεπτό.
Έτσι όπως ήταν αναμενόμενο έγινε η ανατροπή, με τους γηπεδούχους να πρηγούνται με 57-49. Οι «κίτρινοι» όμως αντέδρασαν και με ένα σερί 9-0, κατάφεραν να μετατρέψουν το 57-49 σε 57-58. Η παρουσία του Καλόγηρου άλλαξε τα δεδομένα στην άμυνα, με τον νεαρό να έχει τρία κρίσιμα κλεψίματα και τους «πράσινους» να έχουν… εγκλωβιστεί στην άμυνα του ΑΡΗ Midea. Οι «κίτρινοι» άντεξαν μέχρι να μπει μέσα ο «killer», ο παίκτης που ειδικά φέτος με τα τρίποντα του κάνει ανατροπές και δίνει νίκες. Ο Βασίλης Τολιόπουλος ο οποίος δεν πήρε τον συνηθισμένο χρόνο του λόγω του ροτέισον του Καστρίτη. Αλλά μπήκε… ζεστός και με 3/3 τρίποντα έστειλε την διαφορά στους 6 πόντους για τον ΑΡΗ Midea (62-71), στο 38΄και 30΄΄ πριν το τέλος, με τους «κίτρινους» να τρέχουν ένα επιμέρους σκορ 20-5. Ο Παναθηναϊκός πίεσε για να κάνει την ανατροπή, αλλά οι «κίτρινοι» παρότι έκαναν λάθη, κράτησα την πολύτιμη νίκη στα χέρια τους επικρατώντας με 73-70.

 

Τα δεκάλεπτα: 10-25, 34-39, 57-51, 70-73.
Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα