Θα τα ξαναπούν… για το καλό του προϊόντος

από Γιώργος Γκάτος

Η ετήσια γενική συνέλευση του ΕΣΑΚΕ, δεν έβγαλε ακριβώς… λευκό καπνό.

Οι ομάδες συμφώνησαν ουσιαστικά… ότι θα ξανασυζητήσουν και θα καταθέσουν προτάσεις για την βελτίωση του προϊόντος της Stoiximan Basket League. Προφανώς είναι άλλο το να υπάρχει θετική διάθεση για κάτι τέτοιο και άλλο το πραγματικά να συμβεί αυτό και να τους βρει σύμφωνους, έστω κατά πλειοψηφία.

Τα πράγματα είναι αρκετά απλά, με τον ΑΡΗ Midea να έχει καταθέσει εδώ και χρόνια μια πρόταση που θα βελτιώσει τις οικονομικές συνθήκες στη λίγκα. Πέρα από κάποια χρήματα για όλες τις ομάδες, οι “Κιτρινόμαυροι” είχαν ζητήσει να λαμβάνονται υπόψιν τόσο τα εισιτήρια, όσο οι εμπορικές συμφωνίες και οι τηλεθεάσεις.

Να παρουσιάζει ουσιαστικά η κάθε ομάδα μια σειρά από στοιχεία και να μοιράζεται αναλόγως η πίτα, καθώς δεν θα πρέπει να είναι το ίδιο το να παίζει σε γεμάτο Nick Galis Hall ή σε κάποιο άλλο γήπεδο μεταξύ συγγενών και φίλων.

Από την άλλη, το γεγονός ότι για ακόμα μια χρονιά… μπλέχτηκε το φορμάτ και θα υποβιβάζεται και φέτος μια ομάδα, είναι πράγματα που δεν βοηθούν στον ανταγωνισμό και στη βελτίωση του προϊόντος.

Το πρώτο βήμα που έγινε χθες στη ΓΣ του ΕΣΑΚΕ απέχει πάρα πολύ από τις ριζικές αλλαγές και το ενδεχόμενο ύπαρξης του Salary Cap τα επόμενα χρόνια.

Προτεινόμενα Άρθρα