Κάθε εβδομάδα μια νέα πίστα

Είναι ακόμα αρχές Νοέμβρη και η καθημερινή ενασχόληση με τον ΑΡΗ σε κάνει να πιστεύεις ότι έχεις φτάσει βαρύ χειμώνα.

Δεν τα λες και λίγα τα όσα έχουν συμβεί φέτος. Έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Βλέπουμε ομάδες να δαπανούν εκατομμύρια χωρίς πλάνο και τέλη Αυγούστου να ψάχνουν προπονητές. Στο μπάσκετ δε συμβαίνει αυτό σε τόσο μεγάλο βαθμό, γιατί τα λεφτά είναι λιγότερα και δεν υπάρχει η πίτα της UEFA.

Το να έρθει ομάδα της Euroleague πάνω στον πρώτο μήνα και να σου «αρπάξει» τον γκαρντ, δεν είναι και από τα πιο συνηθισμένα πράγματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ΑΡΗΣ ούτε τον έδιωξε, ούτε τον έδωσε, ούτε τον άφησε. Τον πούλησε. Για την ακρίβεια ήταν μονόδρομος. Η Μακάμπι δεν είναι απλή ομάδα, είναι… κράτος. Ο Αμερικανός παίκτης που έχει 10-12 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, γνωρίζει ότι η επόμενη συζήτηση για συμβόλαιο θα ξεκινήσει από κασέ… που δε το σκεφτόταν πριν ένα χρόνο, όταν έπαιζε στο Λαύριο.

Δεν υπάρχουν οι λογικές του… κρεμάω το δελτίο. Κρέμασε το και μετά ψάξε μάνατζερ να συνεργαστείς σε αγοραπωλησίες παικτών. Ο ΑΡΗΣ Midea στη φάση της εξυγίανσης του τα τελευταία χρόνια, είναι μια ομάδα που αποκτάει παίκτες με χαμηλό κασέ και την κάθε επόμενη σεζόν… ευχαριστεί το μοναστήρι που είναι καλά.

Δεν είναι επιλογή, είναι μονόδρομος. Είναι καλό να αποδεχθούμε την πραγματικότητα. Όχι χαμηλώνοντας τον πήχη. Ποτέ, όταν από πάνω υπάρχουν τόσα λάβαρα και μια φανέλα που κυματίζει. Δεν είναι ο ΑΡΗΣ του 2024 η ομάδα που θα κάνει σερί 80 νικηφόρων αγώνων σε 44 μήνες.

Ο Γιάννης Καστρίτης τη τελευταία τριετία χτίζει ομάδες-υβρίδια σαν τη Λερναία Ύδρα. Γίνεται στραβή εδώ, υπάρχει λύση εκεί, με τον τάδε ή τον δείνα.

Η ομάδα που έχει χτιστεί το καλοκαίρι, έχει τις βάσεις για πολλά και όμορφα πράγματα. Ξεκίνησε καλά; Όχι. Βελτιώθηκε; Ναι. Έχει περιθώρια βελτίωσης; Φυσικά.

Η απόκτηση του γκαρντ που θα προστεθεί στο υπόλοιπο σύνολο μετά τη πώληση του Ντε Τζούλιους, θα επανακαθορίσει και τους στόχους της ομάδας. Όχι ότι ο ΑΡΗΣ Midea θα ξυπνήσει αύριο και θα πάει για πρωτάθλημα. Αλλά διαφορετικό είναι να αποκτήσεις παίκτη με 10 χιλιάδες το μήνα και διαφορετικό με 20-25. Όχι για τη… λεζάντα, αλλά για την ποιότητα.

Το αν ερχόταν παίκτης Τετάρτη για να κάνει ντεμπούτο το Σάββατο, δεν είναι πανάκεια. Ο Λόνι Γουόκερ είναι μια εβδομάδα με τη Ζαλγκίρις για παράδειγμα, αλλά στο ντεμπούτο του απέναντι στη Μπάγερν έμεινε στο μηδέν, με 0/4 δίποντα και 0/4. Και μιλάμε για βεληνεκές ΝΒΑer.

Ο κόσμος ήθελε τον παίκτη… χθες. Το ίδιο και ο προπονητής. Απλά η διαφορά είναι ότι ο προπονητής δε βλέπει το επόμενο ματς αλλά ότι είναι μια επιλογή… ολόκληρης σεζόν. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, τα πάντα θα κριθούν από το αποτέλεσμα. Απλοϊκή σκέψη αλλά και πραγματικότητα.

Αν η ομάδα κινηθεί σε μηνιάτικα… όπως ακούγονται και από τα ονόματα που προτάθηκαν και εξετάστηκαν, μοιάζει να πηγαίνει σε κατεύθυνση παίκτη… plug and play. Δηλαδή, τον αποκτάς, τον βάζεις στη πρίζα και δουλεύει. Το δύσκολο είναι να δέσει και με το υπόλοιπο σύνολο, γιατί αυτός που θα αποκτηθεί δε θα είναι… καμικάζι με 20 προσπάθειες και ό,τι βρέξει, ας κατεβάσει.

Και ίσως ο γκαρντ που αποκτηθεί να καταφέρει να βάλει περισσότερο στο παιχνίδι και τους ψηλούς. Βέβαια αυτοί μοιάζουν σε φάση που πρέπει πρώτα να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους, γιατί τα λεπτά στο rotation αυξομειώνονται. Και βασικοί… δεν υπάρχουν.

Κάθε εβδομάδα είναι μια νέα πίστα για τον ΑΡΗ και τους ανθρώπους που τον αποτελούν και δε πρέπει καν να το βλέπει ως βδομάδα με τη βδομάδα, αλλά ως παιχνίδι με το παιχνίδι. Η ομάδα έχει όλα τα φόντα για να πιάσει τους στόχους για τους οποίους χτίστηκε. Αν βέβαια… τη βγάλουμε καθαρή με την εποχή Τραμπ.

ΥΓ. Έχουμε ξαναπεί ότι ο ΑΡΗΣ δεν είναι 11 ποδοσφαιριστές ή 5 μπασκετμπολίστες. Ο ΑΡΗΣ είναι ένας σύλλογος με 110 χρόνια ζωής και βαθιές ρίζες στη κοινωνία, πολυπολιτισμικός και γεμάτος αλληλεγγύη. Η κίνηση στήριξης προς τα θύματα των φονικών πλημμυρών της Ισπανίας, είναι 100% προς τη σωστή κατεύθυνση.

ΥΓ2 Τα παιχνίδια με το Μαρούσι και το Αμβούργο είναι επικίνδυνα, αλλά θα κριθούν από τον ΑΡΗ, όσο και αν παίζουν οι αντίπαλοι. Προσωπικά δεν υποτιμώ κανέναν, αλλά οι «Κιτρινόμαυροι» με ανάλογη συγκέντρωση όπως απέναντι στη Βαλένθια, την Μπουργκ, τον Προμηθέα, έχουν τον τρόπο, αλλά πρέπει να το δείξουν ξανά και ξανά.

Ο Έλον Μασκ και ο ρόλος του στη νέα κυβέρνηση Τραμπ
Προηγούμενο άρθρο Ο Έλον Μασκ και ο ρόλος του στη νέα κυβέρνηση Τραμπ
Επόμενο άρθρο Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/11)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (8/11)

Ακολουθήστε το AllAboutARIS στα social media, για να είστε πάντα… μέσα στα γεγονότα που αφορούν τον ΑΡΗ σε όλα τα επίπεδα!

AllAbout... Facebook

AllAbout... Instagram

AllAbout... YouTube

AllAbout... X

AllAbout... Tik Tok

Ακολουθήστε μας στο... Google News