Κάουαν στο AllAboutARIS TV: “Νιώθω σαν το σπίτι μου με την αγάπη που παίρνω από τον κόσμο” (vid)

από AllAboutARIS

Ο Άντονι Κάουαν Τζούνιορ, εξελίσσεται σε πρωταγωνιστής των “Κιτρινόμαυρων”, σημειώνοντας εντυπωσιακές επιδόσεις σε πολλαπλές κατηγορίες.

Ο βραχύσωμος Αμερικανός γκαρντ, μίλησε στην εκπομπή AllAboutARIS TV Basketball Edition και τον Σταμάτη Μουρελή.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

Να αρχίσουμε από το τελευταίο παιχνίδι, πολύ κρίσιμο, αλλά η ομάδα του χειρίστηκε καλά, πήρε τη νίκη και είναι στα Playoffs…

«Ήταν ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Σίγουρα η νίκη μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε στα Playoffs. Αλλά ο στόχος μας δεν είναι αυτός. Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε όσο γίνεται ψηλότερα. Και φυσικά να τελειώσουμε όσο γίνεται καλύτερα τη σεζόν».

Τώρα υπάρχει το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Πάτρας. Επίσης σημαντικό γιατί η θα κρίνει και τη θέση που θα τερματίσει τελικά η ομάδα.

«Αυτό εννοούσα λέγοντας πως έχει δρόμο ακόμη η σεζόν. Υπάρχουν ακόμη σημαντικά παιχνίδια. Πανηγυρίσαμε τη νίκη την περασμένη εβδομάδα, αλλά τώρα είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό το παιχνίδι».

Υπάρχει πίεση για το αποτέλεσμα στον αγώνα με τον Απόλλωνα;

«Υπάρχει κάποια πίεση γιατί όλοι θέλουμε να τερματίσει η ομάδα όσο γίνεται ψηλότερα. Πρέπει να το δούμε όμως όπως όλα τα προηγούμενα παιχνίδια, όπου στόχος μας ήταν και είναι η νίκη και μόνο αυτή».

Πώς βλέπεις την αλλαγή στη νοοτροπία της ομάδας, από τη στιγμή που αν και δεν είχε στόχο τα Playoffs τελικά τον πέτυχε

«Είχαμε σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν, αλλά ξέραμε ότι είμαστε μια καλή ομάδα, με έναν καλό προπονητή και μείναμε συγκεντρωμένοι, ώστε να πάρουμε νίκες και να τελειώσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα το πρωτάθλημα».

Ένα σχόλιο για τη δική σου παρουσία μιας και ήταν η πρώτη εμπειρία από Ευρώπη και το γεγονός ότι είσαι πρώτος σκόρερ και 3ος στις ασίστ.

«Για μένα ήταν μια τελείως διαφορετική χρονιά, μια καινούρια εμπειρία. Στην αρχή ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ σε αυτή την νέα πραγματικότητα. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι συμπαίκτες μου και το προπονητικό τιμ, για να μπορέσω να μπω στο κλίμα και να βρω τον ρυθμό μου. Ο προπονητής μου με έβαλε σε μια καλή θέση για να μπορώ να προσφέρω πόντους. Το έκανα για να βοηθήσω την ομάδα, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Είσαι πρώτος στα κερδισμένα φάουλ με χρόνο συμμετοχής σχεδόν 32 λεπτά. Αυτό σημαίνει πολύ… ξύλο από τους αντιπάλους σου…

«Αυτό το αντιμετωπίζω τον περισσότερο καιρό στην καριέρα μου. Προσπαθώ να εκμεταλλευτώ την ταχύτητά μου, το μέγεθός μου και τη δύναμή μου για να μπορέσω να κερδίσω φάουλ. Γιατί όταν πας στη γραμμή των βολών είναι ένας εύκολος πόντος για την ομάδα».

Αυτά που βρήκες στον ΑΡΗ ήταν τελικά αυτά που περίμενες;

«Ο κόουτς μου είχε πει κάποια πράγματα, μου ανέλυσε την κατάσταση όσον αφορά στην ομάδα και βγήκε αληθινός σε όλα όσα μου είχε πει. Είχα δει κι εγώ κάποια βίντεο και πραγματικά ενθουσιάστηκα με τον κόσμο, αλλά αν δεν το ζήσεις από κοντά δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει. Είναι κάτι πολύ εντυπωσιακό αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο με τους φίλους της ομάδας».

Πες μας για την εμπειρία σου με τους φίλους του ΑΡΗ. Όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά κι εκτός

«Είναι κάτι πολύ ωραίο αυτό που ζω στη Θεσσαλονίκη. Για παράδειγμα, πήγα σε ένα εμπορικό κέντρο και με σταμάτησαν για 20-25 φωτογραφίες. Είμαι μακριά από το σπίτι μου, αλλά με την συμπεριφορά και την αγάπη του κόσμου νιώθω σα να βρίσκομαι στο σπίτι μου. Είναι κάτι τρομερό. Εντυπωσιακό…».

Πώς ζεις την ατμόσφαιρα στο γήπεδο;

«Είναι τρομερή η ατμόσφαιρα. Αυτή η δύναμη, αυτή η ενέργεια που μας δίνουν. Όταν χρειαζόμαστε, για παράδειγμα να παίξουμε δυνατή άμυνα, έχουμε αυτή την παραπάνω ενέργεια που μας δίνει ο κόσμος. Είτε στην άμυνα, είτε σε κάποια συγκεκριμένη φάση, είτε προς το τέλος του παιχνιδιού».

Προτεινόμενα Άρθρα