Καλαιτζάκης: «Τεράστια ιστορία ο ΑΡΗΣ, όλοι ξέρουν τον Γκάλη»

από AllAboutARIS

Ο Γιώργος Καλαιτζάκης, ηγέτης της φετινής Λιετκαμπέλις, μίλησε στο επίσημο σάιτ της λιθουανικής ομάδας για τον αυριανό αγώνα με τους «κίτρινους». Ο Έλληνας γκαρντ ο οποίος αγωνίστηκε στις Ακαδημίες του ΑΡΗ όταν ήταν 15 ετών, τόνισε αρχικά για το παιχνίδι: «Ο ΑΡΗΣ είναι μία καλά προπονημένη ομάδα, παίζουν επιθετικό μπάσκετ, το μεγάλο τους… όπλο είναι η άμυνα. Πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι, να τους αντιμετωπίσουμε σωματικά, να δώσουμε το 100% για 40 λεπτά. Έχουν αρκετούς παίκτες-κλειδιά, όπως ο Μποχωρίδης, ο Τολιόπουλος, ο Μαντζούκας».
Στην συνέχεια ρωτήθηκε για τον Γιάννη Καστρίτη που διανύει την τέταρτη του χρονιά στον ΑΡΗ: «Συνήθως στην Ελλάδα οι προπονητής δεν δουλεύουν τόσα πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα. Αυτό δείχνει πως κάνει καλή δουλειά εκεί, έχει παίκτες που χαίρονται να παίζουν μαζί σου. Δεν ξεκίνησαν καλά την σεζόν αλλά με αυτόν τον προπονητή δίνουν τα πάντα σε κάθε αγώνα».

Για τον ΑΡΗ όσον αφορά την σημασία του στο ελληνικό μπάσκετ είπε: «Ο ΑΡΗΣ είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωματεία στην Ελλάδα με τεράστια και ένδοξη ιστορία. Θέλουν να αποδείξουν πως είναι ακόμα μία από τις πιο δυνατές ομάδες της χώρας. Αρκετοί σπουδαίοι παίκτες έπαιξαν εκεί, όλοι στην Ελλάδα ξέρουν τον ΑΡΗ. Μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, είναι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα».

Σε ερώτηση για τον Νίκο Γκάλη είπε: «Όλοι ξέρουν τον Νίκο Γκάλη. Η επιρροή του στο μπάσκετ ενέπνευσε αρκετές γενιές Ελλήνων παικτών. Είναι ο κορυφαίος Έλληνας μπασκεμπολίστας όλων των εποχών. Δεν υπάρχουν πολλά να πω, είναι ο καλύτερος».

Για το αν είναι ιδιαίτερο το παιχνίδια για τον ίδιο ως Έλληνα είπε: «Έπαιξα στις Ακαδημίες του ΑΡΗ για έναν χρόνο. Πάντα είναι λίγο ιδιαίτερο αλλά δεν βάζω έξτρα πίεση σε μένα. Πρέπει να είμαι έτοιμος για να παλέψω για την νίκη».

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα