Καστρίτης: “Κλειδί ο έλεγχος των ριμπάουντ, να αυξήσουμε τα καλά μας διαστήματα”

από AllAboutARIS

Εν όψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα, αυτού απέναντι στην Τουρκ Τέλεκομ, ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου την Τρίτη. Ο Έλληνας κόουτς δήλωσε:

“Παίζουμε μπροστά στον κόσμο μας και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Εχουμε να αντιμετωπίσουμε μια καλή ομάδα. Για να είμαστε ανταγωνιστικοί, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40′, να αυξήσουμε τα καλά διαστήματα και με την βοήθεια του κόσμου, να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Ο έλεγχος του ρυθμού θα είναι σημαντικός, όχι με τον αιφνιδιασμό, αλλά με τον έλεγχο στα ριμπάουντ. Οποιος έχει τον έλεγχο στις κατοχές, θα είναι κοντά στην νίκη. Η Τουρκ είναι πολύ σκληρή ομάδα. Είναι πιο γεμάτη σε σχέση με πέρυσι, με εξαιρετικό προπονητή. Εχουμε εντοπίσει τα δυνατά τους στοιχεία, αλλά και λίγες αδυναμίες. Εμείς πρέπει να είμαστε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και ανάλογα με το μομέντουμ, να διεκδικήσουμε την νίκη”.

Συνεχίζοντας για την συμμετοχή του ΑΡΗ στο Eurocup, είπε: “Ο ΑΡΗΣ είναι η δεύτερη χρονιά που αγωνίζεται στο Eurocup. Κάθε ματς είναι μια εμπειρία για τον οργανισμό του ΑΡΗ. Ενα μεγάλο όφελος, είναι πως η εικόνα του γεμάτου Παλέ είναι η καλύτερη διαφήμιση για τον ΑΡΗ. Ολοι μιλάνε γι’ αυτό. Δεν διαχωρίζουμε τις διοργανώσεις. Δυο φορές την εβδομάδα, έχουμε παιχνίδι. Θα μπαίνουμε στο γήπεδο και θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για το καλύτερο αποτέλεσμα”.

Για το αν υπήρχε πρόοδος στο Super Cup: “Από ματς σε ματς είδαμε να υπάρχει πρόοδος. Δεν μας βοηθάει το ότι δεν έχουμε προπονήσεις. Ακόμη και σήμερα, δεν μπορεί να γίνει κανονική προπόνηση. Θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια τακτικά κομμάτια”.

Για την συμμετοχή σε Ελλάδα και Ευρώπη: “Η καθημερινότητα το τελευταίο διάστημα είναι δύσκολη. Είμαστε συγκεντρωμένοι και από την Τετάρτη θα ασχοληθούμε με το ελληνικό πρωτάθλημα”.

Προτεινόμενα Άρθρα