Καστρίτης: «Είμαστε “πίσω” σε ετοιμότητα – Η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει στη συνέχεια» (vid)

από Γιώργος Γκάτος

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε στη συνέντευξη τύπου για τη προσπάθεια των παικτών του, την ετοιμότητα της ομάδας και την αντίδραση που θα έρθει μέσα από την προπόνηση.

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τη Βενέτσια για τη νίκη. Ήταν καλύτεροι από εμάς στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα. Από τη πλευρά μας, γνωρίζαμε τη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Δεν είναι εύκολη περίοδο για εμάς. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα τραυματισμών, που δε μας αφήνουν να είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Κουραζόμαστε, έρχεται η εξουθένωση, το ίδιο πάθαμε μετά τα μισά της 3ης περιόδου. Ήταν σαν να μην υπήρχαμε στο γήπεδο. Αν βάλουμε μαζί και το κακό ξεκίνημα και την ενέργεια που έπρεπε να ξοδέψουμε, αυτό που είδαμε στη 4η περίοδο… βγάζει νόημα. Πιστεύω στην ομάδα μου. Όταν χάνεις με 20 πόντους μοιάζει περίεργο αυτό, αλλά θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου για την προσπάθεια, στις αρχές της πρώτης και της τρίτης περιόδου. Είναι σπουδαίοι χαρακτήρες, δουλεύουν καθημερινά. Ήταν εκνευρισμένοι στα αποδυτήρια τώρα, αλλά με τον τρόπο που δούλεψαν και μείναμε όλοι μαζί, σύντομα θα είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Πρέπει να έχουμε υπομονή.»

Για το πόσο πιο δύσκολο έγινε το παιχνίδι, όταν φορτώθηκαν όλοι οι ψηλοί με φάουλ:

«Σήμερα ήμασταν 11 άτομα. Τολιόπουλος και Χατζηδάκης έπαιζαν χωρίς προπόνηση. Ο Γούντμπερι επιστρέφει από τραυματισμό και θέλει τον χρόνο του. Και όλοι να ήταν διαθέσιμοι, που δεν ήταν, όταν αναγκάζεται να παίξεις ουσιαστικά χωρίς ένα νορμάλ rotation στους ψηλούς, κάνει την κατάσταση πολύ δύσκολη. Πραγματικά θέλω να σταθώ στη τεράστια προσπάθεια των παιδιών. Είχαμε πάρα πολλά προβλήματα. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε σαν μια ομάδα που έχει προπονηθεί 7 εβδομάδες. Είμαστε πολύ πιο πίσω, ξέρουμε όμως και το είδαμε και σήμερα, απέναντι σε ποιοτικό και δυνατό αντίπαλο, στα καλά μας κομμάτια μπορούμε να είμαστε… εκεί και ανταγωνιστικοί. Θελουμε να μείνουμε υγιείς, να δουλέψουμε, να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας, ειδικά στην άμυνα, με πόντους στον αιφνιδιασμό και χαμένα αμυντικά ριμπάουντ. Θέλουμε σύντομα να διεκδικήσουμε νίκες παρότι δεν θα είμαστε στο βαθμό ετοιμότητας που θέλουμε.»

Για τα χαμένα ριμπάουντ:

«Χρησιμοποιήσατε μια πολύ σημαντική φράση-κλειδί. Συνεργασία κοντών με ψηλών. Σε αυτές τις συνεργασίες είμαστε πίσω. Είναι θέμα προπόνησης και δουλειάς, όλοι μαζί. Χρειαζόμαστε βελτίωση των συνεργασιών μας, στο αμυντικό κομμάτι. Στη τρίτη περίοδο, όπως και στο φιλικό με την Καρδίτσα, φαίνεται λες και κουραζόμαστε και αδειάζουμε. Δεν έχουμε διάρκεια, θα πρέπει να αυξήσουμε τα καλά μας διαστήματα.»

Για τη παρουσία φιλάθλων της ομάδας στη Βενετία και το… αδιάκοπο τραγούδι τους:

«Μεγάλος σεβασμός στον κόσμο του ΑΡΗ. Τους ευχαριστούμε για την παρουσία τους. Μόνο σεβασμός για την υποστήριξη και τη παρουσία. Είναι πάντα δίπλα μας, το βιώνουμε στη καθημερινότητα μας. Τους ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας και να είναι σίγουροι ότι σε μια μεγάλη χρονιά, η ομάδα θα παρουσιαστεί όπως πρέπει όταν έρθει η ώρα. Δεν γίνονται άλματα, κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν μέσα από τη δουλειά. Μέχρι τότε, τους ευχαριστούμε για την στήριξη.»

Για το αν σκέφτεται το ενδεχόμενο της ενίσχυσης:

«Ο Νέιτ Λαζέφσκι μπαίνει σε φάση επιστροφής, όχι άμεσα. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρετε ότι σε συνεργασία με τη διοίκηση, έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. Οτιδήποτε χρειάζεται για να ενισχυθεί η ομάδα, θα γίνει, είναι δεδομένο. Δεν είναι εύκολο όμως, για πολλούς λόγους και κυρίως για την εικόνα της αγοράς. Αφήνουμε τα δύσκολα πίσω μας, βλέπουμε μπροστά με αισιοδοξία. Σε συνεργασία με τη διοίκηση αλλά και με δουλειά στο γήπεδο, η ομάδα θα παρουσιάσει την εικόνα που θέλουμε».

Προτεινόμενα Άρθρα