Καστρίτης: “Είμαστε στα μισά της προετοιμασίας μας – Έχουμε δρόμο μπροστά μας για όλα” (vid)

από AllAboutARIS

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στη κάμερα του AllAboutARIS TV, αμέσως μετά τη λήξη της φιλικής αναμέτρησης του ΑΡΗ με τον Κολοσσό.

Αναλυτικά:

“Το κανονικό τεστ για εμάς, ήταν το χθεσινό παιχνίδι. Σήμερα δοκιμάσαμε πράγματα τα οποία δεν έχουμε δουλέψει μέχρι στιγμής. Θέλαμε να δούμε την αντίδραση των παικτών. Για ακόμα μια φορά, σε οτιδήποτε καταπιάνεσαι, θέλει πάρα πολύ δουλειά. Είμαστε ευχαριστημένοι και από τα δύο παιχνίδια. Δεν παίξαμε τακτικά, με απόφαση δική μου. Θέλαμε να δούμε κάποια άλλα κομμάτια. Έχουμε ένα εκπληκτικό γκρουπ παιδιών. Δουλεύουν πολύ σκληρά και αφομοιώνουν αυτά που θέλουμε, τόσο τακτικά όσο και με το dna της ομάδας. Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. Είμαστε στα μισά της προετοιμασίας μας, ανεξαρτήτως ότι σε 10 μέρες έχουμε αγώνα. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο μπροστά μας για το επιθυμητό αποτέλεσμα” σημείωσε αρχικά.

Για την κούραση που έβγαλε η ομάδα στο παρκέ:

“Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Σε αυτή τη φάση έτσι πρέπει να είναι τα πόδια. Από ‘δω και πέρα θα μπούμε στη διαδικασία του φορμαρίσματος. Δεν έχει να κάνει με κούραση το σημερινό. Δεν έχουμε ανάγκη από δικαιολογίες. Είναι ξεκάθαρα τακτική επιλογή και πολλές δοκιμές”.

Για την προσθήκη του τελευταίου ξένου:

“Ψάχνουμε, είμαστε στην αγορά. Θέλουμε το κομμάτι του παζλ που μας λείπει. Δεν έχω τι να σας πω. Εισπράξαμε δύο αρνητικές απαντήσεις. Δεν μπορώ να σας πω ότι μιλάμε με κάποιον αλλά είναι μια διαδικασία συνεχόμενη και μπορεί σε μια ώρα να έχουμε κάτι, αλλά μπορεί και σε δύο εβδομάδες.”

Για το αν υπάρχει πιθανότητα να μην αποκτηθεί έκτος ξένος:

“Σίγουρα. Δεν πρόκειται να πάρουμε κάποιον, απλά για να τον πάρουμε. Δεν είμαστε στη κατάσταση του «ας έρθει κάποιος επειδή δεν έχουμε άτομα και… βλέπουμε». Έχουμε πληθώρα παικτών. Όταν κάνουμε τη προσθήκη θα είναι για περίπτωση που θα κάνει τη διαφορά σε αυτό που θέλουμε.”

Για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν και αν εστιάζει σε κάποιον τομέα της ομάδας:

“Δεν εστιάζουμε μόνο στο παιχνίδι με τη Γουλβς. Όπως κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια, θέλουμε τη νίκη κάνοντας το καλύτερο δυνατό, με βάση το πώς θα είναι η ομάδα εκείνη τη συγκεκριμένη περίοδο. Θέλω να γίνει ξεκάθαρο αυτό. Να είμαστε σαφείς. Για να παίξεις 27 Σεπτέμβρη επίσημο παιχνίδι, θα πρέπει να ξεκινήσεις προετοιμασία αρχές Αυγούστου, επτά εβδομάδες δηλαδή. Δεν ήταν αυτό στα πλάνα μας. Η ομάδα θεωρούσε ότι μέχρι τη τελευταία στιγμή θα ήταν στους ομίλους και θα έπαιζε τρεις εβδομάδες αργότερα. Για λόγους που δεν είναι της παρούσης, δε συνέβη αυτό και αναγκαζόμαστε να παίξουμε ένα παιχνίδι προκριματικών, απέναντι σε μια ομάδα που δε λέει πολλά στον κόσμο αλλά είναι η ανερχόμενη δύναμη της Λιθουανίας. Είναι παιχνίδι με πολλές αντικειμενικές δυσκολίες, τόσο λόγω προετοιμασίας, όσο και του συνόλου του αντιπάλου. Δεδομένο και δεν αλλάζει είναι ότι θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Όμως με τις υπάρχουσες συνθήκες. Δεν γίνονται θαύματα. Δε μπορεί μια ομάδα πέντε εβδομάδων να παρουσιαστεί με ετοιμότητα οκτώ εβδομάδων. Προπονούμαστε σκληρά για όταν πρέπει να είμαστε έτοιμοι, στη διάρκεια της χρονιάς.”

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X