Καστρίτης: “Κανείς δεν ψάχνει δικαιολογίες – Κρατάμε την αντίδραση” (vid)

από AllAboutARIS

Ιδιαίτερα δυνατό το φιλικό τεστ του ΑΡΗ απέναντι στον Προμηθέα, στο Παλέ, με τους “κίτρινους” να έχουν απουσίες στο συγκεκριμένο ματς. O Γιάννης Καστρίτης είπε:

Για τα συμπεράσματα που βγάζει από το σημερινό φιλικό: “Για αρχή θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετείχαν στο τουρνουά για να τιμήσουμε τη μνήμη του Στέλιου Συμεωνίδη, αλλά και στην Ένωση Διαιτητών που το διοργάνωσε. Το σημαντικότερο είναι αυτό, σε ανθρώπινο επίπεδο. Ήταν μία εξαιρετική ευκαιρία για όλους μας, σε μία δύσκολη περίοδο για όλες τις ομάδες. Έχουμε αρκετές απουσίες και τραυματισμούς, όπως και όλες οι ομάδες. Πάντα πηγαίνοντας προς το τέλος της προετοιμασίας, ειδικά όταν έχεις προβλήματα, είναι σημαντικό να μπορείς να τεστάρεις πράγματα στο γήπεδο και ειδικά σε παιχνίδια υψηλής δυναμικότητας. Νομίζω πως σήμερα φάνηκε από την αρχή ότι δεν μπήκαμε όπως θα έπρεπε. Φάνηκε πως η κούραση είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μυαλό μας. Τα παιδιά προσπάθησαν στην πορεία να επανέλθουμε. Πήραμε πράγματα τα οποία θα κρατήσουμε και θα μας δείξουν τον δρόμο για τη συνέχεια, αλλά και κάποια άλλα πάνω στα οποία ξέρουμε πως πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο”.

Για την ευκαιρία που του δίνει το φετινό ρόστερ να επιλέγει υψηλά σχήματα: “Γενικά θα έχουμε πολύ βάθος φέτος με πολύ ποιοτικά παιδιά που μπορούν να υποστηρίξουν αρκετές θέσεις. Θα μπορούμε να παίζουμε με νορμάλ σχήματα, με χαμηλά, αλλά και με πιο ψηλά. Το σημαντικότερο είναι να δούμε όλη την ομάδα μαζί. Όταν επιστρέψουν όλοι τότε θα μπορούμε να τα δούμε όλα αυτά στην πράξη. Όμως, πέρα από τα σχήματα και τις τακτικές προσεγγίσεις, για εμάς πάντα το σημαντικότερο θα είναι ανεξαρτήτως αντιπάλου, να δίνουμε ό,τι έχουμε ξεκινώντας από το αμυντικό κομμάτι. Σήμερα όταν δεν το κάναμε επιτρέψαμε στον αντίπαλο να σκοράρει 44 πόντους στο πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο όταν ήμασταν λίγο πιο συνεπείς στην άμυνά μας, επιτρέψαμε 31. Αν πρέπει να κρατήσουμε κάτι από το σημερινό παιχνίδι, κρατάμε αυτό και συνεχίζουμε το χτίσιμο”.

Για τις απουσίες που έχει η ομάδα αυτήν τη στιγμή και τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει: “Θα ήταν ιδανικό να δούμε όλη την ομάδα μαζί. Παρόλα αυτά, ξέρουμε ότι το πιο πιθανό είναι πως θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε περιόδους που θα έχουμε και τόσους τραυματισμούς. Οπότε, παρότι τα παιδιά έχουν αρκετές δικαιολογίες αυτή τη στιγμή, ξέρουν και οι ίδιοι πως δεν τις χρειάζονται. Θέλουμε να μπαίνουμε μέσα στο παρκέ και, παρότι είναι φιλικό προετοιμασίας, να βλέπουμε τα ματς σαν να είναι επίσημα παιχνίδια. Μ’ αυτόν τρόπο θέλουμε να χτίσουμε τη νοοτροπία μας και τη χρονιά μας. Σίγουρα δε μας διευκολύνει το να έχουμε τόσους πολλούς τραυματίες και πηγαίνει πίσω την ημερομηνία που θα είμαστε έτοιμοι, αλλά μας δίνει ευκαιρία να προετοιμαστούμε κάτω από δύσκολες συνθήκες”.

Για τον κόσμο που περιμένει στο γήπεδο ενόψει της φιλικής αναμέτρησης με τη Hapoel Tel Aviv: “Η Hapoel είναι μία ομάδα πολύ υψηλού επιπέδου, με ρόστερ EuroLeague. Ο κόσμος του ΑΡΗ ήδη έδειξε αυτές τις μέρες πόσο πολύ θέλει να δει την ομάδα. Είμαι σίγουρος πως όσοι θα έχουν την ευκαιρία, θα έρθουν να παρακολουθήσουν το παιχνίδι αυτό. Το σημαντικότερο για εμάς είναι να είμαστε ο εαυτός μας και να εξάγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα συμπεράσματα μπορούμε”.

Προτεινόμενα Άρθρα