Καστρίτης: “Σημαντική νίκη, οι παίκτες έβγαλαν αντίδραση…”

από AllAboutARIS

Μετά το τέλος του νικηφόρου αγώνα (74-92) απέναντι στη Λιετκαμπέλις, ο Γιάννης Καστρίτης δήλωσε: “Προφανώς ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς, καθώς ήταν και η πρώτη της σεζόν. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτούς γιατί ήταν κάτι πολύ δύσκολο καθώς είχαμε να διαχειριστούμε πολλούς τραυματισμούς και στην προετοιμασία μας δεν μπορέσαμε να κάνουμε προπονήσεις, έχοντας όλους τους παίκτες μας. Δείχνουμε βελτίωση και οι παίκτες μας δουλεύουν σκληρά και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτούς, αλλά και για την νίκη που πήραμε σήμερα. Είναι μία δύσκολη σεζόν για όλες τις ομάδες. Η Λιετκαμπέλις είχε τραυματισμούς, εύχομαι όλοι τους οι παίκτες να επιστρέψουν γρήγορα και να είναι υγιείς. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας που ήταν δίπλα μας για ακόμη μία φορά και μας υποστήριξαν”.

Για την νίκη σχετικά με το ψυχολογικό κομμάτι: “Είναι σημαντικό πρώτα από όλα για λόγους ψυχολογίας, δεν είναι εύκολο στην αρχή της σεζόν να ξεκινάς με διαδοχικές ήττες. Έχουμε συνηθίσει στις δυσκολίες, έτσι χτίζουμε τον χαρακτήρα μας. Τα παιδιά έδειξαν μία πρώτη αντίδραση σήμερα… Πραγματικά, δεν χρειάζεται καμία υπερβολή στα συναισθήματα μας ούτε όταν χάνουμε ούτε όταν κερδίζουμε. Όσο δουλεύεις σκληρά και είσαι ένα δεμένο σύνολο εντός και εκτός γραμμών, τότε αργά ή γρήγορα θα έρθει και η πορεία αλλά και η συνέπεια που πρέπει να έχουμε. Θα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος αν δω μία σταθερότητα από εδώ και πέρα στην απόδοση της ομάδας. Δεν είμαι καθόλου σίγουρος αν είμαστε έτοιμοι, ίσως έχουμε πάλι κάποια σκαμπανεβάσματα… Όμως, τα παιδιά το πιστεύουν και βλέπουμε την εξέλιξη που έχουμε. Κρατάμε τα κομμάτια που πρέπει να κρατήσουμε. Όσο καλή και εύκολη και να φαίνεται η νίκη υπήρχαν διαστήματα του παιχνιδιού που, δεν ήμασταν όπως θα έπρεπε, θέλουμε να τα βελτιώσουμε”.

Για τον αναβαθμισμένο ελληνικό κορμό και την βοήθεια των Ελλήνων στην αποψινή νίκη: “Είμαστε όλοι μαζί μία ομάδα. Δεν θέλω να ξεχωρίσω ούτε Έλληνες ούτε ξένους. Είμαστε ένα σύνολο 12 παικτών, αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους. Σίγουρα κάποιοι θα παίζουν καλά μία ημέρα και κάποιοι μία άλλη… Σήμερα, λίγο πολύ όλοι ήτανε πολύ θετικοί. Στο μπάσκετ είναι πάρα πολλοί οι παράγοντες που καθορίζουν την νίκη όχι μόνο οι πόντοι. Οπότε, σήμερα είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από την προσπάθεια όλων των παιδιών.  Παρά το ότι κάναμε αρκετά λάθη και είχαμε κενά διαστήματα, μπορούμε να κρατήσουμε την συνέπεια και το ότι παρά το γεγονός πως ο αντίπαλος έκανε προσπάθειες για να επιστρέψει στο παιχνίδι, εμείς είχαμε τα κρατήματα που θα θέλαμε”.

 

 

Προτεινόμενα Άρθρα