Καστρίτης στο AllAboutARIS TV: “Δεδομένη η επιθυμία και των δύο πλευρών – Θα καθίσουμε στο τραπέζι”

από AllAboutARIS

Ο προπονητής του ΑΡΗ, ΓΙάννης Καστρίτης, φιλοξενήθηκε και μίλησε αποκλειστικά στην εκπομπή AllAboutARIS TV Basketball Edition, για όλα τα θέματα του ΑΡΗ, κάνοντας έναν απολογισμό μετά και το τέλος της χρονιάς.

Αναλυτικά:

Ο απολογισμός: O ανταγωνισμός φέτος είχε αυξηθεί. Ήμασταν καλύτεροι, ως 8οι, από πέρσι, που τερματίσαμε 7οι.

“Δείξαμε πως ήμασταν συνεπείς και διεκδικούσαμε είσοδο στην 4άδα μέχρι και λίγο πριν το τέλος του πρωταθλήματος. Από τα καλύτερα γκρουπ παικτών που έχω προπονήσει. Έχουν περάσει 5-6 μέρες από το τελευταίο μας παιχνίδι και πρέπει να κάνω τον απολογισμό πλέον. ”

Για την τελική θέση της ομάδας:

“Υπάρχει στεναχώρια με τα άσχημα αποτελέσματα, όμως ποτέ δεν θέλω να φτάνουμε στην μιζέρια. Πρέπει να προχωράμε. Εκπροσωπούμε μια μεγάλη ομάδα και πρέπει να βελτιωνόμαστε. Να κοιτάξουμε όσα έγιναν σωστά και λάθος και να δούμε τι μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα, ώστε να είμαστε έτοιμοι την επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε αυτή την θέση, ώστε να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο.

Ο κόσμος του ΑΡΗ είναι πολύ απαιτητικός. Ο κόσμος μας όμως γνωρίζει όσο κανείς το άθλημα του μπάσκετ. Το να έρχεται τόσος κόσμος στο γήπεδο με τόση συνέπεια λοιπόν δείχνει πως υπήρχε αναγνώριση της προσπάθειας μας. Θα το ξαναπω, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και όλα τα παιδιά έκαναν κατάθεση ψυχής. Είχαμε θέσει τον βασικό κανόνα εξ αρχής, πως θα είμαστε οικογένεια και θα δουλέψουμε περισσότερο από όλους μέσα στην χρονιά. Και σας εγγυώμαι πως τα παιδιά έκαναν και τα δύο. Αυτός ήταν και ο λόγος που είχαμε την ανταπόκριση από τον κόσμο. ”

Για την διαιτησία: 

Ξέρετε πως δεν σχολιάζω για την διαιτησία. Είναι βασική μου αρχή. Δεν θεωρώ πως είναι μια συζήτηση που μπορεί να βοηθήσει σε οποιοδήποτε επίπεδο έναν προπονητή ή παίκτη. Ποτέ δεν έχω βάλει αυτό το κομμάτι στην καθημερινότητα μας. Όλοι βλέπουμε, όλοι κρίνουμε, ξέρουμε και καταλαβαίνουμε. Ξέρω πως όλοι περιμένουν να ακούσουν κάτι για να ικανοποιηθούν, όμως πιστέψτε με δεν είναι αυτό το σημαντικότερο και δεν θα μας κάνει καλό το να το συζητάμε.

Κοιτάζουμε μόνο τα δικά μας λάθη και να βελτιωνόμαστε, ώστε να είμαστε έτοιμοι στην επόμενη δοκιμασία.

Για την επιλογή νέων παιδιών κάθε χρόνο: 

“Όλο αυτό ξεκινάει από την πολιτική που χαράσσει η ομάδα στην αρχή της χρονιάς. Η ομάδα, όπως ακούσατε και σήμερα από τον Κύριο Αρβανίτη, έχει να αντιμετωπίσει χρέη του παρελθόντος και στόχος είναι να μην κινδυνεύσει με νέες περιπέτειες. Κάνουμε δηλαδή πολλά ώστε να βοηθήσουμε το πλάνο εξυγίανσης, με μικρό μπάτζετ στο αγωνιστικό σκέλος. Από το δίπτυχο εμπειρία και ταλέντο κάπου πρέπει να χάσεις, όταν έχεις να διαθέσεις λίγα χρήματα.

Η φιλοσοφία μας, σύμφωνα και με τον σύγχρονο τρόπο που παίζεται το παιχνίδι, επιλέγουμε να θυσιάζουμε λίγη από την εμπειρία. Γιαυτό δεν έχουμε τόσο πολύ παιδιά που έχουν πολλά χρόνια στην Ευρώπη. Προτιμούμε να έχουμε την πρώτη ύλη, με ποιοτικά στοιχεία στο κολλέγιο και προσπαθούμε να μαντέψουμε πως θα τα εφαρμόσουν στην Ελλάδα και σε αυτό που θέλουμε να κάνουμε. Σε έναν βαθμό το πληρώσαμε και τις δύο χρονιές αυτό. Απο κει και έπειτα το πως θα βρούμε αυτά τα παιδιά δεν διαρκεί έναν μήνα μόνο. Βλέπουμε για καιρό την αγορά, με συνεργάτες και πληροφορίες. Κοιτάζουμε πάντα και τον χαρακτήρα τους και προσπαθούμε να κάνουμε όση  περισσότερη σάρωση των δεδομένων και να προχωρήσουμε.

Από την στιγμή που έρχονται στην Θεσσαλονίκη προσπαθούμε να τους εντάξουμε στην ομάδα, στην πόλη, να τους συμπεριφερθούμε σωστά, να τους στηρίξουμε στα δύσκολα και να έχουμε εμπιστοσύνη στο πρόσωπο τους. Αργά ή γρήγορα τα παιδιά το καταλαβαίνουν και εισπράττουν και ζεστασιά από τον κόσμο, που όμοια της δεν έχουν ξανασυναντήσει στο παρελθόν. ”

Για τους συνεργάτες του:

“Εξαιρετικοί, δουλευταράδες.Κοντά στα παιδιά και από πάνω τους σε ότι τους χρειάζονταν. Πολλές συζητήσεις με όλο το τιμ. Εκεί χτίζεται η ομάδα. Από τον πρώτο ως τον τελευταίο όλα τα Credits ανήκουν σε όλους τους συνεργάτες. ”

Για το μέλλον του στην ομάδα: 

“Είναι μια ακόμη ευκαιρία να εκφράσω τα συναισθήματα μου για τον κόσμο. Δεν έχω τα λόγια και τον τρόπο να τους ευχαριστήσω για όλα αυτά που εισπράττω. Εύχομαι να τους το ανταποδίδουμε στο γήπεδο.

Για του χρόνου δεν έχει αλλάξει κάτι, είναι δεδομένη η επιθυμία μας να συνεχίσουμε μαζί. Όπως πρέπει να γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν έρθει η ώρα θα κάτσουμε θα συζητήσουμε και θα πάρουμε αποφάσεις για το μέλλον και για το πως θα κάνουμε την ομάδα να κάνει βήματα μπροστά. Η διοίκηση και ο οργανισμός όμως έχει σοβαρότερα ζητήματα να ασχοληθεί. Υπάρχει το ζήτημα της αδειοδότησης. Το θέμα της Ευρώπης. Γενικότερα οι μεταβλητές είναι πολλές.

Για εμένα προσωπικά παίζει σημαντικό ρόλο το αν θα υπάρχει Ευρώπη στο κάδρο. Θα ήταν καλό να γίνει αυτό το επόμενο βήμα. Δεν βάζω όμως τον εαυτό μου πρώτα.

Από την στιγμή που ακόμη δεν υπάρχουν δεδομένα δεν μπορούμε ακόμη να έχουμε κουβέντα για το αύριο. Να έχουμε εμπιστοσύνη στην διοίκηση και θα έρθει η ώρα που θα συζητήσουμε και θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση για την ομάδα. ”

Προτεινόμενα Άρθρα