Καστρίτης: “Τα παιδιά έχουν τεράστια θέληση να πετύχουμε – Το άγχος γι’αυτό, μεταφράστηκε σε αστοχία”

από Γιώργος Γκάτος

Ο Γιάννης Καστρίτης μίλησε στη συνέντευξη τύπου του αγώνα με τον Προμηθέα, για την θέληση των παικτών του που μεταφράστηκε σε άγχος στο Β’ ημίχρονο, με την αστοχία να μεγαλώνει.

Αναλυτικά:

“Ο Προμηθέας ήταν καλύτερος από εμάς στο Β’ ημίχρονο. Ήταν πιο εύστοχος για να είμαι ακριβής. Τα παιδιά δείχνουν ότι θέλουν. Ξέρουμε τον τρόπο για να πετύχουμε ό,τι διεκδικούμε. Χρειάζεται να μας φύγει η πίεση που μεταφράζεται σε αστοχία. Έχει να κάνει με την τεράστια διάθεση που έχουν τα παιδιά να αντιδράσουν και να κερδίσουν. Δεν έχουμε πάρει αυτό που θέλουμε από τη χρονιά. Θέλουν το κάτι περισσότερο. Στο παρκέ δεν έχει αποτυπωθεί στο παρκέ. Γι’αυτό είδαμε το αποτέλεσμα στο Β’ ημίχρονο. Επιστρέφουμε στη Θεσσαλονίκη όπου είμαι σίγουρος ότι θα παρουσιαστούμε με καθαρό μυαλό για να κατακτήσουμε τη νίκη, ώστε να επιστρέψουμε στην Πάτρα για τρίτο παιχνίδι.”

Για την αστοχία και την εμφάνιση των παικτών του:

“Δε πρέπει κανένας να ξεχνάει ότι ο Βασίλης είναι ένα παιδί που όλη τη χρονιά, για 6-7 μήνες, έπαιξε πάνω από τις δυνάμεις του. Το ίδιο και ο Χάρελ, το ίδιο και ο Γκάλινατ. Δεν θέλω να αδικήσω κανένα από τα παιδιά. Κάναμε υπερβάσεις από τον Οκτώβρη και για 5-6 μήνες. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει κόπωση. Παίζουμε όμως μπάσκετ. Αντιμετωπίσαμε την διακοπή. Είμαστε στο παρκέ και θέλουμε να κερδίσουμε. Αν με ευχαριστεί κάτι, είναι ότι βλέπω τα παιδιά να θέλουν, να στεναχωριούνται, να απογοητεύονται. Δηλαδή, υπάρχει σπίθα. Θέλουμε να βελτιωθούμε ως επαγγελματίες. Να τα βγάλουμε με συνέπεια και θέληση σε κάθε κατοχή. Αν απογοητευτείς λίγο, ο Προμηθέας έχει παίκτες που μπορεί να σε «σκοτώσουν».

Προτεινόμενα Άρθρα