Κομβικός Μποχωρίδης με… επτά κορυφαίες επιδόσεις

από AllAboutARIS

Πέραν της εξαιρετικής εμφάνισης του Βασίλη Τολιόπουλου, ο ΑΡΗΣ πήρε πολλές βοήθειες από έναν ακόμη Έλληνα παίκτη του στο νικηφόρο ματς κόντρα στην Λιετκαμπέλις. Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν κομβικός για το “διπλό” στη Λιθουανία, με τον έμπειρο παίκτη την Τετάρτη να πετυχαίνει 13 πόντους (3/3 βολές, 2/2 δίποντα και 2/3 τρίποντα) και να κάνει πολλές δουλειές στο παρκέ, συγκεντρώνοντας 24 βαθμούς στο ranking.

Το Eurocup “εμφανίζει” τον Μποχωρίδη με επτά ρεκόρ όσον αφορά το ματς κόντρα στην Λιετκαμπέλις, μετά την εξαιρετική εμφάνισή του απέναντι στους Λιθουανούς. Τα τρία ρεκόρ είναι… καινούρια ενώ υπάρχουν κι άλλες τέσσερις επιδόσεις με τις οποίες ο Μποχωρίδης ισοφάρισε τα κορυφαία του νούμερα στο Eurocup. Ας δούμε… Οι 24 βαθμοί στο ranking που είχε ο Έλληνας παίκτης την Τρίτη (8/10), αποτελούν τον καλύτερο αριθμό του Μποχωρίδη στο Eurocup σχετικά με το σύστημα αξιολόγησης. Ρεκόρ έκανε ο Έλληνας παίκτης -και- στα αμυντικά ριμπάουντ, “μαζεύοντας” επτά στο ματς με την Λιετκαμπέλις -ένα νούμερο που δεν είχε “ξαναπιάσει” σε αγώνα του Eurocup- ενώ τα συνολικά ριμπάουντ του Μποχωρίδη που ήταν επίσης επτά, αποτελούν ρεκόρ για τον Έλληνα παίκτη όσον αφορά το σύνολο των “σκουπιδιών” (επιθετικά και αμυντικά) που είχε σε αγώνες της διοργάνωσης.

Από εκεί και πέρα, ο Μποχωρίδης ισοφάρισε την κορυφαία του επίδοση στο σκοράρισμα με τους 13 πόντους του απέναντι στην Λιετκαμπέλις. Τόσους πόντους (13) είχε πετύχει και στο περσινό εντός έδρας ματς κόντρα στην Ουλμ. Τα δυο εύστοχα τρίποντα στον αγώνα της Τρίτης (8/10) αποτελούν ισοφάριση των περισσότερων εύστοχων τριπόντων που έχει ο Μποχωρίδης στην διοργάνωση, καθώς σε δυο σουτ από τα 6.75 είχε ευστοχήσει πέρυσι κόντρα ξανά στη Λιετκαμπέλις (σ.σ. σε εκείνο το ματς είχε 2/6 και όχι 2/3 όπως χθες) εκτός έδρας, απέναντι στην Μπούντουτσνοστ (2/3) εκτός έδρας και απέναντι στη Σλασκ (2/3) εντός έδρας. Να σημειωθεί πως πριν τον αγώνα με αντίπαλο την Λιετκαμπέλις χθες, ο Μποχωρίδης είχε επιχειρήσει μόνο μια προσπάθεια από τα 6.75, στα πρώτα δυο ματς κόντρα σε Βενέτσια και Τουρκ Τέλεκομ. Είχε αστοχήσει σε τρίποντο απέναντι στους Τούρκους και την Τρίτη σούταρε με 66% από τα 6.75 έχοντας 2/3 τρίποντα.

Επίσης, ο Μποχωρίδης κόντρα στη Λιετκαμπέλις ισοφάρισε τις καλύτερες επιδόσεις του, σε κλεψίματα και ασίστ. Την Τρίτη είχε τέσσερις ασίστ, ένα νούμερο που είχε στο περσινό εντός έδρας ματς με την Γκραν Κανάρια, στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Μπούντσουτσνοστ και στον εκτός έδρας αγώνα απέναντι στην Τρέντο. Σχετικά με τα κλεψίματα, ο Μποχωρίδης είχε τρία κόντρα στη Λιετκαμπέλις, αποδίδοντας ικανοποιητικά στην αμυντική λειτουργία. Τόσα κλεψίματα (3) είχε ξανά ο Έλληνας παίκτης στο περσινό εντός έδρας ματς κόντρα στην Ουλμ, στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Τρέντο και στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στη Μπούντουτσνοστ. Γενικότερα, ο Μποχωρίδης την Τρίτη προσπάθησε να κάνει τα… πάντα, προσφέροντας σημαντικά για την πρώτη φετινή νίκη του ΑΡΗ.

Προτεινόμενα Άρθρα