Κούκοτς: «Ο Γιόκιτς δεν είναι ακόμα καλύτερος από τον Ντράζεν, τον Σαμπόνις ή τον Ντίβατς»

από AllAboutARIS

Ο Νίκολα Γιόκιτς φιγουράρει στο νο.2 της λίστας των μεγαλύτερων συμβολαίων στο ΝΒΑ με 270.000.000 δολάρια ως το 2028, κουβαλώντας τους Ντένβερ Νάγκετς ως το τέλος της διαδρομής στα περσινά play-offs και συνδυάζοντας την κατάκτηση του τίτλου με την ανάδειξή του σε MVP των Τελικών με τους Μαϊάμι Χιτ.

Πάντως ο Τόνι Κούκοτς, μέλος των Μπουλς στο δεύτερο three-peat των «Ταύρων» ρωτήθηκε αν θεωρεί ότι ο Γιόκιτς είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ξεπερνώντας το legacy παικτών όπως ο Πέτροβιτς, ο Σαμπόνις και ο Ντίβατς.

«Ο Γιόκιτς παίζει εξαιρετικά. Μιλούσα με καλά λόγια για τον Νίκολα όταν δεν το έκανε κανείς άλλος. Μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Έχει δικό του τρόπο σκέψης που διαφέρει από τους υπόλοιπους» εξήγησε ο Κροάτης Hall of Famer και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν έχει φτάσει καν στο 50% του potential που έχει ως παίκτης. Μπορεί να πετύχει ακόμα πιο σπουδαία πράγματα τα επόμενα χρόνια!

Τώρα όσον αφορά τις συγκρίσεις. Αν είχαμε τον Σαμπόνις και τον Ντράζεν σήμερα που η εμπιστοσύνη των προπονητών στους μη Αμερικανούς παίκτες είναι μεγαλύτερη σε σχέση με την εποχή που μπήκαμε εμείς στη λίγκα, πιστεύω ότι τα δικά μας στατιστικά θα ήταν καλύτερα. Ο Γιόκιτς θα γίνει ο καλύτερος Ευρωπαίος που έπαιξε ποτέ. Στατιστικά, μπορεί να το καταφέρει. Πιστεύω όμως ότι ο Ντράζεν, ο Ντίνο Ράτζα, ο Ντίβατς, ο Σαμπόνις είναι παίκτες που δεν έχει φτάσει ακόμα όσον αφορά την καριέρα τους».

 

Προτεινόμενα Άρθρα