Κρίμα κι άδικο… Τολιόπουλος από «άλλο πλανήτη», ήττα για τον ΑΡΗ στο Περιστέρι

από Σταμάτης Μουρελής

Ήταν κρίμα κι άδικο. Ο ΑΡΗΣ άξιζε την νίκη μέσα στο Περιστέρι αλλά κάποιες λεπτομέρειες των τελευταίων δευτερολέπτων και κάποια σφυρίγματα των διαιτητών (όχι στο φινάλε αλλά στην διάρκεια του αγώνα), οδήγησαν την ομάδα του Καστρίτη στην ήττα με 92-90.

Τολιόπουλος από «άλλο πλανήτη» με 38 πόντους και 9/15 τρίποντα… Δίπλα του ένας θετικότατος Μήτρου-Λονγκ ο οποίος έδειξε πως έχει προσαρμοστεί άμεσα. Έδωσε λύσεις ο Σάνογκο, ο Καββαδάς ήταν εκεί όταν χρειάστηκε, ενώ Νότε και κυρίως Γκούντγουιν ήταν εκτός αγώνα λόγω των γρήγορων φάουλ.

Πάλεψε ο Σχίζας, ο Χόρκλερ επίσης έδωσε λύσεις σε άμυνα ενώ επιθετικά δεν ήταν σε καλή μέρα, χάνοντας και το τελευταίο σουτ. Εκτός κλίματος ο Πακ που θέλει χρόνο…

Κακοί οι διαιτητές μιας και από την αρχή έδειξαν διάθεση να παίξουν… έδρα, χρεώνοντας του φάουλ τους παίκτες του ΑΡΗ. Στο τέλος δεν έκαναν το μεγάλο λάθος αλλά οι 29-9 βολές δείχνουν την προτίμηση τους.

Ο Βασίλης Τολιόπουλος μπήκε στον αγώνα με το Περιστέρι, όπως… τελείωσε κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, «καυτός» και οδήγησε τον ΑΡΗ από νωρίς στο προβάδισμα (2-7 και 7-12 στο 3ο λεπτό).
Οι παίκτες του Καστρίτη παρέμειναν στην θέση του… οδηγού μέχρι το 8ο λεπτό, όπου το σκορ ήταν 16-21, αφού είχαν τις επιθετικές λύσεις. Στο τελευταίο δίλεπτο όμως έπαθαν «black out» με το Περιστέρι να κάνει ένα σερί 7-0 και να κλείνει μπροστά το πρώτο δεκάλεπτο χάρη στον Κασελάκη (23-21).
Με τον Ντένμον να δημιουργεί προβλήματα στην άμυνα του ΑΡΗ, το Περιστέρι έφτασε στο +8 (34-26) αλλά κάπου εκεί άρχισε να σκοράρει πάλι ο Τολιόπουλος αλλά και ο Νότε ο οποίος στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν άποντος. Ο Έλληνας γκαρντ έφτασε τους 15 πόντους, ο Αμερικανός τους 7 και έτσι ο ΑΡΗΣ έκανε την ανατροπή για να προηγηθεί με 36-37 στο 15ο λεπτό, με ένα επιμέρους 11-2. Το φινάλε του ημιχρόνου ήταν παρόμοιο με αυτό του πρώτου ημιχρόνου. Το Περιστέρι έκανε ένα 14-4 και μετέτρεψε το 39-40 σε 53-44 με τη λήξη του πρώτου μέρους, όπου ο ΑΡΗΣ σαφέστατα είχε πρόβλημα στην αμυντική του λειτουργία, δεχόμενος 53 πόντους.
Η τρίτη περίοδος δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον ΑΡΗ ο οποίος βρέθηκε στο -10 όταν χρεώθηκαν με αντιαθλητικά οι Σανόγκο και Νότε μετά από μία ένταση που δημιουργήθηκε με τους παίκτες του Περιστερίου. Αυτό οδήγησε τον ΑΡΗ να έχει συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά φάουλ στο 23ο λεπτό του αγώνα και το Περιστέρι το εκμεταλλεύτηκε στο μέγιστο, προηγούμενο με 59-49.
Αλλά η συνέχεια ήταν αυτή που δεν περίμενε κανείς. Ο Καστρίτης διατήρησε το σχήμα με δύο πλέι μέικέρ, Μήτρου-Λονγκ και Τολιόπουλο, με τον πρώτο να οργανώνει και τον δεύτερο να «πυροβολεί» από το τρίποντο διαλύωντας την άμυνα του Περιστερίου. Ο Έλληνας άσος του ΑΡΗ έφτασε τους 31 πόντους και τα 8 τρίποντα με ένα απίστευτο σόου, οδηγώνας τους «κίτρινους» στην ανατροπή με ένα σερί 16-3 και στο 62-65, ενώ λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στους 6 πόντους (64-70) στο 28ο λεπτό. Το τελείωμα της τρίτης περιόδου ήταν ίδιο με τις δύο προηγούμενες με το Περιστέρι να μειώνει σε 71-72 με τρίποντο του Πουλιανίτη από το κέντρο στην εκπνοή.
Το Περιστέρι έφτασε να έχει 20/26 βολές, την ώρα που ο ΑΡΗΣ είχε μόλις 6/9, αποτέλεσμα των φάουλ που είχαν χρεωθεί οι παίκτες του Καστρίτη, κάτι που σίγουρα οφείλονταν στην… ευκολία των σφυριγμάτων των διαιτητών.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο το Περιστέρι προσπάθησε να σταματήσει τον Τολιόπουλο, αλλά οι συμπαίκτες του φρόντισαν να συνεχίσουν το… έργο του, με τον Έλληνα άσο πάντως να παραμένει «καυτός» φτάνοντας στους 38 πόντους με 9/13 τρίποντα και τον ΑΡΗ στο +2 (83-85) στο 36ο λεπτό.
Στο 38ο λεπτό και με το σκορ στο 86-85, οι διαιτητές αρνήθηκαν καθαρό φάουλ του Αγραβάνη πάνω στον Καββαδά, δίνοντας μάλιστα την μπάλα στο Περιστέρι, καθώς ο σέντερ του ΑΡΗ πάτησε γραμμή. Ο Μωραίτης στην επόμενη επίθεση έκανε το 89-85 με τρίποντο, με 2΄και 21΄΄ πριν το φινάλε. Κάθε επίθεση ήταν κρίσιμη, ο Τολιόπουλος ήταν φανερά κουρασμένος και κλεισμένος από την άμυνα του Περιστερίου, με τον Χόρκλερ όμως να είναι εκεί στο κρίσιμο σημείο, μιας και με τρίποντο ισοφάρισε σε 90-90, στα 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος.
Στην τελευταία επίθεση ο Μωραίτης ήταν άστοχος αλλά ο Μπιλάν με «f;ollow» έκανε το 92-90, 1΄΄ και 4 δέκατα πριν το τέλος. Ο ΑΡΗΣ είχε το τελευταίο σουτ με τον Χόρκλερ να αστοχεί στην εκπνοή σε τρίποντο και να μένει το 92-90.

Τα δεκάλεπτα: 23-21, 53-44, 71-72, 92-90.

Δείτε τα στατιστικά

Προτεινόμενα Άρθρα

ALLABOUTARIS TV! ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ALLABOUTARIS.GR ΣΤΟ YOUTUBE!

X