Κωμωδία και τραγωδία η ελληνική διαιτησία, ακόμα σφυρίζουν στο ΣΕΦ

από Σταμάτης Μουρελής

Ο ΑΡΗΣ Midea έκανε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του στο ΣΕΦ και πήγε για την μεγάλη έκπληξη κόντρα στον Ολυμπιακό. Η νίκη αν έρχονταν θα άλλαζε τις ισορροπίες στον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος, θα του έδινε ένα ενδιαφέρον γιατί η πραγματικότητα είναι πως κανείς δεν ασχολείται με παιχνίδια που δεν έχουν καμία επίδραση στην τελική κατάταξη πριν το πλέι οφ.
Θα μπορούσαμε τώρα να μιλάμε για μία ιστορική νίκη, αλλά οι Τσαρούχα, Μαρινάκης και Σκανδαλάκης είχαν διαφορετική άποψη και επανάφεραν το μεγάλο ερώτημα. Να κλαίμε ή να γελάμε με την ελληνική διαιτησία; Και τα δύο.
Να γελάμε με αυτούς που προσπαθούν να κάνουν δημόσιες σχέσεις και εκτίθενται στα μάτια του απλού φίλαθλου με αυτά που σφυρίζουν. Να κλαίμε γιατί το επίπεδο είναι τραγικό και αυτό επηρεάζει το ελληνικό μπάσκετ στο σύνολο του. Δεν είναι κακοί γιατί το θέλουν, είναι κακοί διαιτητές γιατί αυτό είναι το επίπεδο τους, δεν μπορούν παραπάνω.
Και έχουν μάθει να πηγαίνουν πάντα με τους δυνατούς, γιατί πολύ απλά δεν κινδυνεύουν με καμία τιμωρία, δεν θα τους τραβήξει κανείς το… αυτί αν «καταστρέψουν» μία ομάδα με τα σφυρίγματα τους.
Όσο υπάρχει ατιμωρησία στην ελληνική διαιτησία, αυτό θα συμβαίνει. Θα μου πει κανείς, αρμόδιοι δεν υπάρχουν για να ελέγχουν τους διαιτητές; Κι εδώ ξεκινάει άλλη μία κωμωδία ή τραγωδία, καθώς αυτός που κανονικά τους ελέγχει, η Ομοσπονδία και ο πρόεδρος της κ. Λιόλιος, τα βλέπουν όλα ρόδινα. Έγραψε ιστορία η ατάκα του προέδρου «Αν ξαναδώ έστω και ένα παιδί να κλαίει, ο υπεύθυνος θα φύγει κλωτσηδόν». Μάλλον έχει καιρό να έρθει στην Θεσσαλονίκη.
Σήμερα κλαίγαμε με αυτά που βλέπαμε. Με το επιθετικό του Ουόκαπ στον Χάρελ, που πέφτει στο παρκέ και αντί να σταματήσουν τον αγώνα για χτύπημα στο κεφάλι, συνεχίζεται η φάση και ο ΑΡΗΣ δέχεται τρίποντο.
Τα βήματα και το επιθετικό του Λαρεντζάκη, ο οποίος έξαλλος φώναζε στον Μαρινάκη ο οποίος τον κοιτούσε και του έδωσε τεχνική ποινή η Τσαρούχα από την άλλη.. πλευρά.
Τα ανύπαρκτα φάουλ στους παίκτες του ΑΡΗ που οδήγησαν τους γηπεδούχους 39 φορές στην γραμμή των βολών. Τα φάουλ που δεν δόθηκαν ποτέ στους «κίτρινους» λες και ο Ολυμπιακός τους μάρκαρε με τα… μάτια.
Υ.Γ. Έβαλα την φωτογραφία για να δείξω την… εξαιρετική άμυνα των γηπεδούχων. «Αφού δεν έβγαλε αίμα»… λέγαμε παλιά στα ανοιχτά.

Προτεινόμενα Άρθρα